Svensklägret på berget - Calle & Tobbe | Bicycling.se

Calle & Tobbe


Två Jönköpingsbor, Calle Andersson & Tobias Dahlberg som är insyltade i en rad cykelprojekt (Laleprestanca, Bortom och Cycling Jönköping). Började blogga på Bicycling i och med cykel-VM i Norge men framöver rör vi oss där vi trivs bäst, i gränslandet mellan stig och väg. Ibland MTB, ibland landsväg, ibland grus. Följ oss även via instagram på @chipslegs & @brunostlegs (ja de namnen kan behöva en förklaring nån gång).

Mest lästa


Svensklägret på berget

23 sep 2017
av: Calle & Tobbe

Det blev en trevlig lördag i Bergen. De svenska damerna visade verkligen framfötterna och hängde med världseliten på bästa sätt. Emilia Fahlin slutade 9:a och var med hela vägen in. Och inte nog med det!

Hannah Nilsson fick dra på sig den numera berömda laxtröjan som mest offensiva cyklist i fältet (Foto:Kjell Erik Kristiansen). Bara en sån sak! Bland herrjuniorerna var Jakob Eriksson också med i klungspurten om andra och tredje. 

Sara Penton tog en soloutbrytning i damernas race. Hann knappt få upp mobilen för att ta en bild! Här precis efter varvning när banan går in i en tunnel. 

Efter dagens arbetspass kunde vi dra på oss cykelkläderna och rulla ut i riktigt go sommarvärme, lite konstig känsla med tanke på hur man hypat vädret här. Helt vindstilla också för den delen. Vi sick-sackade oss fram uppför laxbacken och stötte på den svenska klacken som mutat in en fin plats med solen rakt i ansiktet högt upp i slutet av stigningen.

De var imponerade av arrangemanget och allt runt om. Frågan dök upp svenskarna verkligen gått man o kvinna ur huse som man gjort här om VM gått i Sverige? Garagen längst banan har blivit små barer med storbilds-TV, balkongerna är pyntade och det hejas på allt och alla.

Vi rullade vidare och tänkte avsluta veckans cykling som den började, en solig tur uppför Fløyen. Enda skillnaden solnedgång istället för soluppgång. Det var helt ok ändå. En öl på toppen och sedan så kunde vi även cykla förbi och hälsa på det andra svensklägret, en något brantare backe upp bara. Velonavia aka ”Magnus Lagher” hade hittat Aasebu, en hytte på berget som lämpar sig ypperligt för bikepackers. Magnus har cyklat Norrköping-Skövde-Göteborg, sen via Danmark och några färjor och cykelmil där hamnat i Bergen. Sedan cyklar han hem också, via Oslo osv. Han såg helt klart ut att njuta av den här vackra kvällen. Följ honom på hans blogg och instagram.

Söndag är det herreliten som gäller, Tobias Ludvigsson har fått sent tillskott i klungan av Kim Magnusson, för er som inte upptäckte det i startlistan igår. De får tampas med Peter Sagan, som dock drabbats av cyklistsjukan. Det vill säga ”han var sjuk förra veckan och är osäker på formen”… så det nog lugnt…typ.

Kim, Tobias och Julia Karlsson (som också körde idag) träffade vi och intervjuade i somras för övrigt. Vare sig Julia eller Kim vågade hoppas på VM, men nu är de ju här! 

Mer bilder från oss och Bergen hittar ni på våra instagramkonton (Brunostlegs och Chipslegs).

/Tobias och Calle

Kategorier:
Tävlingar 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiotvå med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!