Sykkel-VM er over - Calle & Tobbe | Bicycling.se

Calle & Tobbe


Två Jönköpingsbor, Calle Andersson & Tobias Dahlberg som är insyltade i en rad cykelprojekt (Laleprestanca, Bortom och Cycling Jönköping). Började blogga på Bicycling i och med cykel-VM i Norge men framöver rör vi oss där vi trivs bäst, i gränslandet mellan stig och väg. Ibland MTB, ibland landsväg, ibland grus. Följ oss även via instagram på @chipslegs & @brunostlegs (ja de namnen kan behöva en förklaring nån gång).

Mest lästa


Sykkel-VM er over

24 sep 2017
av: Calle & Tobbe

196 cyklister rullade idag ut från Rogn för de fyra milen in till Bergen där varvbanan på runt 19 kilometer per varv skulle ta vid. Nästan omedelbart, redan efter någon mil, satte Kim Magnusson, som fick möjlighet att köra så sent om i fredags, upp farten tillsammans med en mindre grupp. Så gör man. De hade som mest 10 minuter ner till övriga där Ludvigsson låg i täten på klungan och kunde tagit en kaffe samtidigt.  

I 19,5 mil så fick Kim ligga där framme medan utbrytargruppen reducerades för varje varv. 11 gånger skulle de passera de numera berömda ”laksebakken” och med 4 kvar så var det samlad klunga igen. Sen kunde attackerna börja. Calle fångade nog veckans bild med legenden (och Kims pappa) Glenn Magnusson som hejar på Kim uppför stigningen. Han kunde klättra bra Glenn så det kändes nog fint. Glenn hade tagit med sig en buss svenska cykelfans från Sverige också.

Med en svårtolkad bana har det ju spekulerats rätt brett, känns som det varit 15-20 namn som kunde ta det här. Avgörandet då? Jo tro fasen att det blev spurt ändå så Italienarna visste bäst trots allt. Tyvärr fick de bara en 4:e plats ändå. Kristoff fick trots tvivlarna spurta om seger på hemmaplan, vilken grej!!. Men det är väl som Lineker sa om fotboll, översatt till den som idag tog sitt tredje raka VM-guld; Cykel är en enkel sport, först rullar 196 man i 6,5 h timmar sen vinner Peter Sagan. Han dök upp, på Kristoff hjul, och fick såklart slita mot en furiöst trampande norrman som kanske låg en cykel för långt fram i ingången till spurten. Matthews tog bronset. Färdigt. Folkets jubel. 

Foto: Einar Kvalheim

Det sägs att det var 200 000 längs med banan igår, enligt polisen. I så fall så var det över en halv miljon eller mer idag. Vi får väl se vad de säger. Igår kunde vi gå uppför längs Salmon Hill, idag stängdes den av nerifrån för att det inte fick plats mer folk! Så var ju de norska kungligheterna här idag också, då finns det ingen hejd på norrmännen. Så ja det var sjuuuukt mycket folk på plats. 

Ska också bli spännande och se hur många som följt det här evenemanget på TV med mera. Men vi tänker att vi summera det hela senare i veckan med lite fler tankar om upplevelse, volontärskap och evenemang. 

/Tobbe och Calle

Kategorier:
Tävlingar 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittioåtta med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!