Knäppt, men det funkar 003 - Erik Nohlin | Bicycling.se

Erik Nohlin


Mörkare än din vevlagerhylsa, hårdare än 7075 aluminium, långdistanscyklist, flahuteaspirant och lead designer på Specialized. Basecamp i San Francisco. Instagram: @hellhommus Web: thegrreatescape.tumblr.com

Mest lästa


Knäppt, men det funkar 003

9 okt 2011
av: Erik Nohlin

Fortsätter serien Knäppt, men det funkar med en udda fågel. Look har alltid varit de udda lösningarnas beskyddare. De har lanserat prototyper så knäppa att UCI exploderat av ilska och ibland tror jag att Look gör saker bara för att provocera. Nedan en KG 296 CLM, en blandning mellan Batmancykel och klumpfisk, då alltid i patenterad Lookgul och jag gillar den, det funkar. 1997 kom den i två versioner, en spoilerklädd titanram och en kolfiberram, båda avsedda för TT och trialthlon. På årets Eurobike visade Look upp cyklar och ramar i all världens färger men det enda jag hoppas på är att de nylanserar det gula och skippar allt annat, i mina ögon ska en Look vara gul, och inte svart som min är. Merde!

Kategorier:
Cykelkultur Cykelhistoria Fixie - SS 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tolv med siffror i fältet här


Kommentarer


2011-10-11 14:40   Erik Nohlin

Kalle: Det finns en Pantoneapp till Stockholmsluren, testa den. Med appen kan du ta foto på det objekt du vill färgbestämma och sen få Pantonekoden. Funkar hyffsat under bra ljusförhållanden. Annars skulle jag säga att Mavicgul är en ren gul, typ Process Yellow C. Lookgul är lite dassigare med vit bas, typ Pantone 14-0848. Nalin Pekgul är mer färgstark med ett tydligt rödstick, egentligen mer röd än gul. Typ Pantone 186 C

 

2011-10-11 13:29   kalle Bern

Du som pratar pantone, vad är skillnaden mellan Mavic-gul, Look-gul och Nalin Pek-gul?

 

2011-10-11 12:47   Erik Nohlin

Håller med och väntar spänt på när PRO (Pensionärernas Riks Organisation) ska gå samman med Bingolotto och starta ett PRO-Tourlag. En dam med en stämpelpenna istället för käpp i logon. PRO-BINGO, BINGO-PRO, PRO-PROTEAM, PRO-BINGO-PRO Cycling. Vad säger du Andye, ska vi knåpa ihop en brief till dem.

 

2011-10-11 11:47   andye

Den lilla Once loggan är ju också ett skenidrag , en liten kille som lutar sig lite avslappnat bakåt och slår en drill. ;)

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!