RA(a)S Race Across Skåne 2011 - Erik Nohlin | Bicycling.se

Erik Nohlin


Mörkare än din vevlagerhylsa, hårdare än 7075 aluminium, långdistanscyklist, flahuteaspirant och lead designer på Specialized. Basecamp i San Francisco. Instagram: @hellhommus Web: thegrreatescape.tumblr.com

Mest lästa


RA(a)S Race Across Skåne 2011

25 jun 2011
av: Erik Nohlin

Klassikern är i antågande, exakt en vecka kvar. Den andra Juli går den första upplagan av Race Across Skåne RA(a)S av stapeln. Ett hårt race med mycket få regler, mycket fart, mycket "Epic" och en ordentlig nypa salt. Tävlingen är en hylling till tiden då cyklar och cykling var vackert, innan supermegaduper oversized kolfibermonster och ljusblå cykelbyxor, innan cykelramar började se ut som skinnflådda Greyhounds. Din cykel får inte vara tillverkad senare än 1997, resten är upp till dig. Start och mål på Möllevångstorget i Malmö, innan dess har skånes östkust besökts, cirka 200 km och först i mål vinner. Så, putsa upp ditt gamla vrålåk och visa vad du går för.

Starten går 08:00 mitt på Möllevångstorget i Malmö. Anmälan är gratis. Dagens enda kontrollpunkt är på Bränneriet i Ravlunda, beläget i Brösarpsbackar på Österlen. Det är fritt fram att reka din egen väg. Tävlingsledningen rekommenderar dock denna episka DITVÄG och denna episka HEMVÄG En regel. Du måste kunna lämna bevis för att du har befunnit dig på Ravlunda Bränneri just denna dag. Ett kvitto från cafét t.ex.

När du anländer till Bränneriet startar RA(a)S hederskodex. Jävligt viktigt. Från den sekund varje enskilld deltagare sladdar in på grusplanen fryses tävlingstiden 60 minuter exakt på sekunden. Detta ansvar jiddrar du inte med och du håller din egen tid. Exakt 60 minuter eller senare, dock ej tidigare, är det ditt ansvar att se till att du påbörjar hemresan, racet fortsätter. Under denna timme har du möjlighet att äta och dricka på Bränneriet eller sluka din medhavda energi. Oavsett när du anländer till Bränneriet, lämnar du alltså exakt på sekunden 60 minuter efter ankomst.

Väl tillbaks Malmö samlas vi upp på ej ännu utannonserat ställe, äter gott och dricker IPOR, precis som sig bör. Frågor om RA(a)S kan ställas i kommentarsfältet nedan eller mailas till erik.nohlin@kadens.se Förhoppningvis är tråden på Fixedgear.se uppe snart igen.

Kategorier:
Cykelkultur Landsväg 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sexton med siffror i fältet här


Kommentarer


2011-09-09 08:32   Oscar Hellström

Nu är jag klar - ses på torget 2012!

 

2011-06-28 16:47   Oscar Hellström

Får bli ett annat torg, en annan dag.. är inte ens i Skåne på Lördag när allt kommer omkring. Om jag varit hemma hade eventuellt kunna dyka upp på min stålfixie och dra till med en vit lögn...

Men jag är glad för blogginlägget, har i år haft förfärligt svårt att rättfärdiga fler cykelprojekt. Till nästa år så ska nog jag och min vän eBay lösa problemet.

First stop: en snygg ram (som är gammal på riktigt)!

 

2011-06-28 14:17   Erik Nohlin

Oscar, låna en hoj av en polare så ses vi på torget!

 

2011-06-28 12:47   Oscar Hellström

Satan, hinner inte bli klar. Måste (hrrm, well...) skaffa en vintagehoj till nästa år så man kan vara med på den är sortens festliga strapatser!

 

2011-06-27 17:13   Erik Nohlin

Yes, ses på torget!

 

2011-06-27 16:27   Nils Calmsund

Yes, ses på torget!

 

2011-06-27 13:29   Victor Olausson

Vi ses på torget!

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!