Supercross + Prima. - Erik Nohlin | Bicycling.se

Erik Nohlin


Mörkare än din vevlagerhylsa, hårdare än 7075 aluminium, långdistanscyklist, flahuteaspirant och lead designer på Specialized. Basecamp i San Francisco. Instagram: @hellhommus Web: thegrreatescape.tumblr.com

Mest lästa


Supercross + Prima.

3 nov 2011
av: Erik Nohlin

Idag var det extra roligt att köra cross i Änggården. Dels för att det var kolsvart, blött och backigt, dels för att jag hade bra sällskap, dels för att jag kände mig stark som Louis  Ferrigno, för att jag vurpade otaliga gånger i bäckmörkret och fortfarande blöder men också för att allt stämde. Alla staplar var fulla idag. Oftast infaller bara denna typ av tillfälle på sommaren, sena sommarkvällar, rätt kit sitter på, det luktar en perfekt blandning av svett och sköljmedel och jag vill cykla själv fort som fan genom hela natten.

Så var det idag men det regnade och ingen såg att jag var finklädd under lermålningen. Jag hade på mig Prima Garments nya CX-kit, tröja och keps, utvecklade specifikt för CX och rykande färskt från Stockholm och Gotland. En hel månresa från gubbritade excelltröjor från nån dussintillverkare med ohållbar produktion i gamla östblocket. Prima är Svensk kvalité och stil, rakt igenom utan att skriva folk på näsan och det är det fina för jag kände mig grymt stark och snygg.

Jag gillar allt hantverk i små upplagor som görs med både hjärta och hjärna på ett hållbart sätt och jag gillar kvalitet. Prima grundar sig på den typ av idealism som jag själv är stor förespråkare av. Kan de inte garantera att hela kedjan består av hållbara material, bra kvalitet och att alla inblandade har det bra, då blir det helt enkelt inget. Trikån stickas i Sverige och består av 25% merinoull och 75% polyester, en perfekt blandning som värmer, transporterar fukt och framför allt håller, det räcker med att titta på sömmarna för att förstå att detta är en premiumkvalitet. Produktionen sker på Gotland och bara genom att titta på detaljerna ser du att detta är roligt, även för de bakom maskinerna.

Tröjan som naturligtvis är svart, har en smart vadderad förstärkning på höger axel som ger dämpning när du har crossen på axeln men framför allt känner jag mig som en supercrosshjälte i en cykelcrossuniform. Dessutom finns ett fint X på bröstet som ger användaren extra kraft. Den matchande kepsen är grym den också och har en reflex mellan de bakre panelerna för den som vill synas men vara vardagssnygg, stanna på en kopp i stan utan att skämmas ihjäl för sina Excelltrikåer och det är ett grepp Prima lyckats med, kläderna går att ha på sig i stan och känna sig lite stilig i. Jag är en fan av Prima, det är helt enkelt lysande och väldigt lätt att tycka om. Spring till bankomaten, ta ut en slant, byt dem mot ren cykelgjädje och ta ut en extra slant till mig så jag kan råda bot på de orakade höstbenen (bjuder på det men, sorry).


Beställ HÄR och kolla på Primas andra produkter HÄR

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiosex med siffror i fältet här


Kommentarer


2011-11-07 19:53   Erik Nohlin

Klas: Chemapell M

 

2011-11-07 16:22   Klas

Vilken storlek rockar herr Hommus?

// Nyfiken

 

2011-11-04 11:04   Roberto Beffa

Har 2st tröjor själv och kan bara instämma, überkvalite och känsla!

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!