Svart Katt III - Erik Nohlin | Bicycling.se

Erik Nohlin


Mörkare än din vevlagerhylsa, hårdare än 7075 aluminium, långdistanscyklist, flahuteaspirant och lead designer på Specialized. Basecamp i San Francisco. Instagram: @hellhommus Web: thegrreatescape.tumblr.com

Mest lästa


Svart Katt III

3 okt 2011
av: Erik Nohlin

När vi ändå är inne på mörker vill jag tipsa om årets mörkaste händelse, bara några veckor iväg. Svart Katt III, alltså tredje upplagan av detta lopp som var legendariskt redan innan första upplagan.  Så här skriver arrangören: Svart Katt är en årlig själavandring där du på cykel besöker Göteborgs allra mörkaste platser. I denna tredje upplaga ämnas du utsättas för jävligt dålig stämning. Och som vanligt hyllar Svart Katt det nordliga mörkret och önskar härmed att du åter igen infinner dig som ett nattens barn.

Första året var otroligt läskig, bäcksvart och utan traffik en lördagsnatt i november.  Startskottet gick 00.00 och katten gick mellan och över göteborgs kyrkogårdar. Corpspaint var obligtoriskt för alla deltagare, förmodligen flest någonsin på en Alleycat i sverige. 66(6) deltagare begav sig ut i natten med och utan lampor. 2,5 timmar senare började festen i Komet Club Rouleurs klubblokal på 3e Långgatan. Sex minuter över sex på morgonen var jag hemma. Episkt. Andra året cyklade vi runt i en dubbel pentagramform och jagade mördare på de mörkaste platserna i Göteborg.

Såhär fin var jag första året, en punka, bland annat, sumpade möjlighet till placering men det spelade ingen som helst roll, roligt är det oavsett ambition och resultat. Att du efter fem minuter glömt att du köttar runt på stan med corpspaint gör allt roligare. Andra året vurpade jag hårt på ett halt spårvagnsspår, flög upp på trottoaren, rullade runt och hamnade på fötterna igen framför en kille som bara skrek. Inte så konstigt kanske. Han blev inte rädd för vurpan utan för vad som reste sig framför honom. Jag klarade mig och tog hem totalsegern. Ja, ni hör ju, ni bör komma. Vad som väntar oss i år vet ingen. En av årets cykelhöjdpunkter. På med corpspaint, olja kedjan och häng med den 29 Oktober. Mer info på länkarna. Snacketråden på FixedGear.se Eventet på Facebook och Black Breath med Entombed (Spotifylänk) för att ni ska få en liten förhandskänsla över hur det känns att cykla så snabbt du orkar, ensam i natten, livrädd men leendes.

Kategorier:
Cykelkultur Cykelhistoria Fixie - SS 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiosex med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!