Thanks NewYork - Erik Nohlin | Bicycling.se

Erik Nohlin


Mörkare än din vevlagerhylsa, hårdare än 7075 aluminium, långdistanscyklist, flahuteaspirant och lead designer på Specialized. Basecamp i San Francisco. Instagram: @hellhommus Web: thegrreatescape.tumblr.com

Mest lästa


Thanks NewYork

12 mar 2012
av: Erik Nohlin

Nu blir det andra Bagels. Alltså, en liten veckas semester helt utan cykel i New York, cyklarna har stått i inpackade i kartongerna i lägenheten och vilat upp sig inför vad som komma skall. Benen har kliat ordentligt när vi spatserat runt staden där bilar och taxis mer och mer blir tillbakamotade av en ökande cyklism. Det bubblar verkligen och staden gör sitt bästa för att underlätta för cyklister vilka snabbt går att dela in i tre fack. Välutbildade med kreativa yrken på fastnavscyklar, fattiga som inte har råd med annat och rullar runt på gnisslande StumpJumpers från 89, och kinesiska matbud på långa elassisterade mountainbikes. Hårddraget ser det ut så men naturligtvis finns det allt där i mellan också och faktum är att trots att New York till ytan är en gigantisk stad, har cyklismen med sina nya separata körfält stort potential att ta transportandelar. Varje gång jag kommer tillbaks har det hänt positiva saker för cyklismen.

Oerhört många gator, främst på södra Manhattan och Brooklyn har de breda gatorna helt enkelt kluvits och gjort cykelfält mitt i gatan, ibland innanför parkerade bilar, ibland utanför. Dessutom har det de senaste åren ploppat upp cykelmotorvägar genom nämnda ställen som i morgonrusningen imponerar i cyklar per minut. Jag har inte cyklat en meter utan istället gått mellan olika barer och restauranger och unnat mig både det ena och det andra. Nedan en 12" ricotta pancake som lätt skulle hålla mig över 30 km/h i snitt på en 200 kms brevét, något jag bokat in i kalendern den 24 mars i Austin, årets första och det ska bli galet gött att komma igång med lite distansrundor igen. Btw, i Austin, dit vi flyger imorgon, är det 23 grader varmt. Så här ska det vara när det är som sämst!

Gilla artikeln





(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiofem med siffror i fältet här




Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!