Äntligen vår och kul på hjul! - Ingrid Kjellström | Bicycling.se

Ingrid Kjellström


Liten cyklist med stora drömmar och som just nu tränar med Cape Epic 2020 som största mål. Finns också på Instagram under @ingridkjellstrom

Äntligen vår och kul på hjul!

4 maj 2017
av: Ingrid Kjellström

Ingen har kunnat undgå att det har varit en FJÄDRANS vår. Botten blev för min del nådd under helgens Rapha-Prestige i Köpenhamn. Ca 3 mil in i loppet (på 21 mil) fick jag och mitt lag (Team Dike) stanna vid vägkanten och överväga att  knacka på hos random bonde för att värma våra fingrar. De var så frusna att vi knappt kunde hantera bromsreglagen.

Men det är en annan historia som jag ska berätta om senare och OBS – den incidenten var den sämsta på ett lopp/äventyr som annars var fantastiskt. Och en botten som jag där och då tog ett rejält avstamp ifrån. Puss&hej misärvår! Därifrån fortsätter det bara UPP, UPP och in i den fina våren som äntligen (peppar peppar) verkar kommit för att stanna.  

Maj är här och under bara loppet av en vecka händer följande KUL-på-hjul-aktiviteter runt om i Stockholm.

1 – Lidingöloppet MTB i helgen. Race på hemmaplan för mig! Dessutom barkar det mot en riktig folkfest då deltagarantalet är 45% fler redan på anmälningslistan. Och vädret verkar bli strålande. Jag känner en skräckblandad förtjusning inför loppet. Det är inte många meter som kommer gratis eftersom det är mycket kuperat. Och med 25 damer anmälda i elitklass (!!!) kommer tempot bli högt från start. Bara att tänka WATTSUP! och glädja sig åt att det inte blir långt att ta taxi hem efter loppet för egen del om jag har svårt att gå ;).

1 – Stockholmscupen har dragit igång. Plötsligt bjuds det upp till hög fart och puls nästan varje tisdag under veckorna framöver. De som inte har provat på att köra ett GP på 30 minuter och som inte minns hur trött och glad samt hur bra träning man kan få av det ombedes prova på snarast! Igår räckte det till och med blott 10 min för att undertecknad skulle bli trött. Jag gjorde en attack som höll till en utbrytning under några varv.

Några varv som kändes som mils långa?! Trots att de blott mätte ca 1,6 km. Och som krävde att jag låg och återhämtade mig som en klubbad säl i klungan en stund efteråt. Men det var roligt så länge det varade! Bra inledning på tävlingspremiären dessutom.

Cirka 25 minuter senare korsade min goda vän och lagkamrat Ulrika Högberg mållinjen som vinnare, följt av Hanna Johansson – även hon en av mina lagkamrater ur SCK och Susanne Löffler från #STHLMMESS.

 

BAM – där gick startskottet för ett katt- och råttaspel om den rosa vinnartröjan. Det kommer att pågå till slutet av augusti då den sista deltävlingen äger rum på Skeppsholmen.

Trots risk för hög fart och hög puls hoppas jag inte att någon känner sig skrämd att delta. Its all just for fun och personligen är mitt mål med dessa race att få bra träning och experimentera lite med såväl mina ben som med taktik. Får hellre ett bra pass och kommer sist än att fega 30 min i klungan för att sen spurta på slutet. Men var man gör som den vill, jag hoppas det blir fortsatt många startande på varje tävling!

3 – Min lilla dröm om att få ihop tjejträningar och en grupp med tjejer till Velothon Stockholm 10 september börjar falla på plats! Den 10 maj håller jag i första träningen och jag hoppas att många tjejer kommer dit. ANMÄLAN HÄR!  Vi kör från Velo Oxygen i Sickla.

Syftet med dessa träningar är i början att vi ska köra ihop oss gällande teknik och säkerhet på cykeln. Ingen kommer bli avhängd och ingen är i för dålig form för att vara med! Hoppas vi ses!

Och glöm inte... vi gör ju allt det här för att livet blir så mycket roligare. Hade igår ett av årets bästa pass med Tove Langseth i gryningen. Allt som krävdes var en tom väg, några vilda djur och oss två som gärna ville känna våra hjärtan slå lite hårdare innan vi skulle vidare på jobb inne i stan. Magiskt. 

Fotokudos: moi + Michael Berggren

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettiotre med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!