Var snällare mot dig själv! - Ingrid Kjellström | Bicycling.se

Ingrid Kjellström


Liten cyklist med stora drömmar och som just nu tränar med Cape Epic 2020 som största mål. Finns också på Instagram under @ingridkjellstrom

Var snällare mot dig själv!

23 maj 2014
av: Ingrid Kjellström

Det är högsäsong i cykel-Sverige nu. Jag kan inte logga in på Facebook utan att se bilder av brunbrända cykelben, läsa rapporter om lovande snittfarter på träningslopp inför Vätternrundan och advundas finfikat som är obligatoriskt när man cyklat många mil en helg. Det är fint, jag blir glad av att tänka på hur många som kommer slå personbästa på Vättern (för det kan väl inte blåsa och regna i år IGEN?!) och som njuter när fartvinden susar i öronen när de är ute och cyklar.

Jag önskar mig de snabba cykelben som jag hade för ett år sedan - när jag hade VR Sub 8,15 med SubXX i sikte. Nu är de starka benen ett minne blott. Min cykelform är inte vad den borde vara i maj - jag har inte kört ordentligt på fyra veckor på grund av att kroppen inte kan och inte vill.

Och då kan jag inte låta bli att blir förbannad på mig själv för att jag inte uppskattat mina ben mer när de varit i bra form. Att jag inte givit mig själv lite fler snälla tankar och liksom flugit uppe bland molnen i vetskapen av att "jo men jag kan cykla snabbt och länge". Istället har jag stirrat på mina snittfarter efter avslutade pass och tänkt "men det där är ju inte så bra, varför är jag inte snabbare?!". Riktigt onödiga och dumma tankar. Jag tror att de bara spridit sig inåt i mitt system och gjort mig ännu långsammare.

Slutgnällt för min del! Benen är ur form, men jag kan simma och plugga och göra armhävningar och andra saker som faktiskt inte kräver mycket benaktivitet. Killen på bilden ovan här heter Håkon och han har fått mig att inse att man ska vara glad över det man KAN göra istället för att fokusera på vad som skulle kunna vara bättre.

I januari åkte vi skidor och solen sken och det var världens bästa dag tills - krasch boom bang - Håkon ser inte en klippa, flyger som en vante, landar på en sten och bryter ryggen på tre ställen. På bara någon sekund var alla hans planer för våren i Schwiez sönderslagna. När vi såg honom lämna Verbier i en helikopter trodde vi aldrig att han tre månader senare skulle kunna följa med oss på en lång hajk, klättra eller simma. Vem som helst skulle ha åkt hem till mamma och pappa och deppat ner sig i en sådan situation. Men Håkon gav inte upp - han gjorde det han kunde iförd en korsett, gav inte upp hoppet och nu är han på G igen!

Bara tänk på det. Drömmar och planer och förhoppningar kan slås sönder otroligt snabbt och enkelt. Då kommer man längre med att uppskatta vad man har och har haft istället för  tankar om att "jag kunde varit bättre än vad jag är nu".

Kategorier:
Landsväg Tävlingar 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugotvå med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!