Hur känner man igen en cyklist? - Ingrid Kjellström | Bicycling.se

Ingrid Kjellström


Liten cyklist med stora drömmar och som just nu tränar med Cape Epic 2020 som största mål. Finns också på Instagram under @ingridkjellstrom

Hur känner man igen en cyklist?

5 aug 2016
av: Ingrid Kjellström

Hej, jag var imorse uppe i ottan och körde Le Peloton och undrade vad det var för galenskap jag som höll på med när klockan ringde tidigt. Vilken knäppis går upp så tidigt för att lida av mjölksyra?

Fem minuter senare, när jag rullade genom ett öde Stockholm och kollade på soluppgången och daggen i gräset på Gärdet älskade jag varje minut. Det var värt det.

Då väcktes samtidigt idéen till listan nedan - kännetecken för en cyklist - med inspiration av den här roande artikeln om triathleter.

- De betalar stora summor (som de inte gärna räknar på varje månad) utan att blinka om de behöver nya Rapha-jerseys, wattpedaler eller andra cykelprylar (särskild prylar som de tjänar några grams vikt på). När det kommer till att klä sig själva utanför cyklingen är de dock snålare.

- De går upp svintidigt för Le Peloton men är sällan på jobbet lika tidigt.

- De kan gå runt på jobbet och le i smyg om de lyckats plocka ett KOM eller QOM på Strava.

- De tar gärna selfiies med sin bonnabränna på armar och ben (oh nej, det heter visst cykelbränna !). Lägger sedan upp bilder på Instagram och beklagar sig över att de cyklat så många mil att de fått brännan. Men de är väldigt nöjda i smyg.

- Vissa veckor lägger de mer tid på att analysera watt-data, instagramma och stalka folk på Strava än de gör i cykelsadeln.

- De kan tjura en hel dag om deras Garminbatteri dött på en distansrunda eller om Strava buggar när de ska ladda upp ett pass.

- De kan ibland vara mer noga med att trycka på stopp på sin Garmin efter en tur (varde snitthastigheten!) än att till exempel krama nära och kära som väntat på dem  under tiden de varit hemifrån 10 h (6 h cykel, 4 h fika).

- De dricker rödbetsjuice, äter chiafrön, kokosolja och nötter tills de får ont i magen för att bli några % mer uthålliga inför Vätternrundan och andra lopp.

- De säger gärna att Vätternrundan är för mainstream och "inget riktigt lopp". Men om de inte cyklar loppet själva ångrar de sig på loppets dag och deltar ändå på distans genom att hålla koll på sina vänner som kör racet via nätet.

- De har provat på att köra 5 h "bara på vatten", LCHF:kost och andra självpinande aktiviteter för att deffa ner sig till bergagetter a la Tour de France. De har bonkat och gör det inte gärna igen.

- De är noga med att slita av sig hjälmen när de går av cykeln - det är en stilregel. Undantaget är dock då de bonkat efter en tur och rusar till kylskåpet för att tömma det när de kommit hem.

- De får tävlingshorn i pannan vid skyltar vid vägen (skylstpurt) samt vid bufféer.

- De tar alltid påtår - på buféer och på fikat.

- De transporterar sina cyklar i bilar som kostar cirka hälften av en cykel (max).

- I alla deras bästa drömmar finns kolfiber med.

- De ber servitrisen om att få in bröd på bordet innan de tagit beställning om de är på restaurang (vargahungern).

Kommentera gärna om ni kommer på fler punkter!

Läsarnas kommentarer:

- Har sin telefon och kreditkort i en plastpåse. Har riktiga kontanter i plastpåsen, eftersom en del fik på landet tar inte kort.

- Ler i smyg och tänker "amatör" när se ser någon med märke efter kedja eller klinga på vaden.

- Älskar att höra ljudet av hundratals personer som klickar i ena pedalen innan start.

- Räknar kilometer, inte mil &#128521.

- Kan namn på fler byar på Mallorcas berg än hemmavid.

- Vet att cykeln kan bli stulen och får snart reda på att man kan lägga på ett (1) gram på cykelns vikt genom ISR-märkning - snart på alla cyklar utan lås.

- Blandar ogärna olika cykeltillverkares prylar på cykeln. Desto färre olika fabrikat på cykelprylarna, desto bättre. Gärna samma prylar som "det där proffslaget". Och kläderna ska både matcha i färg och tillverkare. Allt för att se ut och uppfattas som ett proffs...

Kategorier:
Cykelkultur 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtiosju med siffror i fältet här


Kommentarer


2016-08-13 12:15   Pär Sandevik

- Vet att cykeln kan bli stulen och får snart reda på att man kan lägga på ett (1) gram på cykelns vikt genom ISR-märkning - snart på alla cyklar utan lås

 

2016-08-12 21:53   Caj

Jag har riktiga kontanter i plastpåsen oxå. En del fik på landet där jag bor tar inte kort.

 

2016-08-12 08:47   Anders

Hahahaha!! Vilken underbar lista :D Ett tillägg:

- Blandar ogärna olika cykeltillverkares prylar på cykeln. Desto färre olika fabrikat på cykelprylarna, desto bättre. Gärna samma prylar som "det där proffslaget". Och kläderna ska både matcha i färg och tillverkare. Allt för att se ut och uppfattas som ett proffs...

Oj, oj, oj. Så lurad man är. Men, oj så kul det är!

 

2016-08-09 16:58   Tomas

Blev påhoppad av syrran häromdagen med kommentaren "vilken bondbränna du har". Hon fick givetvis en tillrättavisning att det är en cykelbränna och att det för den som umgås med folk av snäppet högre människovärde (=cyklister) är hög status med en tydligt avgränsad solbränna, som avtryck av perfekt sittande lycra..

 

2016-08-09 13:15   Klas

Jobbigt att jag känner igen mig på väldigt många punkter...

 

2016-08-07 08:17   Björn

- Har sin telefon och kreditkort i en plastpåse.

- Ler i smyg och tänker "amatör" när se ser någon med märke efter kedja eller klinga på vaden.

- Älskar att höra ljudet av hundratals personer som klickar i ena pedalen innan start.

 

2016-08-05 20:29   Richard

Kilometer, inte mil 😉

 

2016-08-05 16:59   jonas l

haha, älskar den här :D Klockrent. Känns som allt stämmer in på mig förutom att vara snål med kläder utanför cyklingen ;)

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!