Kul med race - Djurholms GP osv - Ingrid Kjellström | Bicycling.se

Ingrid Kjellström


Liten cyklist med stora drömmar. Tävlar med Team She Rides powered by Scott. Finns också på Instagram under @ingridkjell

Kul med race - Djurholms GP osv

24 maj 2017
av: Ingrid Kjellström

Köra race! Det är så sanslöst kul. Plötsligt har jag kört sextävlingsstarter på tre veckor. Så fort man har ryckt av plåstret (tävlingspremiären) bankar hjärtat inte lika hårt på startlinjen till tävling längre. Den uppmärksamme kan tex se att jag hade mer fokus på min Garmin än på att posera framför kameran inför start igår (bild nedan). Vi körde Djursholm GP - en tävling som återupplivats sedan den kördes senast under 80-talet. Och värd för loppet stod min kära klubb Stockholm CK!

På startlinjen stod, förutom en ofokuserad undertecknad, även OS-medaljören Lisa Nordén. Man hade ju kunnat gissa att Lisa skulle vinna - men hon körde främst för att få ett bra träningspass. Helt rätt inställning tycker jag! (om det inte är så att man gillar Rapha-tröjor eller chokladaskar - för det kan man vinna om man hamnar på pallen såklart). Själv gillar jag både rosa jerseys och choklad (nähe!) men jag hade inte kunnat vinna det även om jag så kört elcykel under gårdagen tror jag.

Jag hade kollat på banan på Google maps innan och tyckte att det såg ut som att vi skulle köra runt runt i en fyrkant - "det kan väl inte vara så jobbigt". Jag glömde dock bort att kolla på höjdkurvan. Vi körde nämligen upp för en naggande god backe ca 15 gånger. Efter fyra gånger fick jag släppa huvudgruppen och körde partempo med Petra. Petra är ny i Sverige, kommer från England och kör för 5th floor. Välkommen till Sverige Petra!

Vi har mycket gemensamt - bland annat så gillade vi att fira istället för att cykla förra helgen (jag bröllop, hon födelsedag). Alltså bildade vi "the party peloton". Ladda upp med fester leder ju sällan till pallplatser (?!). Jag kom sist av alla som fick köra samtliga varv av banan och inte blev varvade igår. Glad över det! Fick bang for the bucks - mest cyklade minuter för startaviften!!! Och så var jag ev den enda som skrattade framför kameran igår? (bild nedan). 

Har varit löjligt glad och trött hela dagen idag - trots att jag kom typ sist! Precis så som det ska vara med tävlingar. Ibland går det bra, ibland går det sämre, men man lär sig alltid något, får fart och fläkt och bra träning! Och kan ha något att skylla på när man går långsamt i trapporna på jobbet dagen efteråt.

Tack SCK för bra arrangemang!

PS - fler tävlingar att kolla in framöver.

Rekommenderas för ALLA som gillar att cykla!

Långa Lugnet

Stockholm 4dagars

Rallarloppet

Fortsättningen på cupen såklart!

Fotokudos: Göran Digné och Jonas Rodny

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittiofem med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!