Skeppsholmen GP - cyklingen i Stockholm is on fire! - Ingrid Kjellström | Bicycling.se

Ingrid Kjellström


Liten cyklist med stora drömmar och som just nu tränar med Cape Epic 2020 som största mål. Finns också på Instagram under @ingridkjellstrom

Skeppsholmen GP - cyklingen i Stockholm is on fire!

17 aug 2016
av: Ingrid Kjellström

Igår gick Skeppsholmen GP och även finalen av Stockholmscuppen av stapeln. Man kunde nästan tro att det var någon stor utställning på gång på muséerna ute på ön - för den kryllade av folk. Fantastiskt att så många samlades för att cykla och kolla på cykel istället för på konst. Som ett litet lokalt Tour de France!

Bilderna nedan är tagna av Göran Digné - kudos - här finns flera bilder.

Banan mätte 800 meter och var otroligt utslagsgivande. Fanns inte en sekund att hämta andan mellan 180-graders-kurvorna och backarna.

Gårdagens lopp tog Hanna Johansson (SCK) hem i damklassen, totalen vann Jessica Ericsson från CK Valhall. Övriga resultat kommer snart upp här.

Det var en händelserik kväll igår och jag får näsan rysningar när jag tänker på hur mycket som hänt med cyklingen i Stockholm under de senaste åren. Det är många som ställer sig på startlinjen till tävlingarna - ringarna har spridits på vattnet och tröskeln för att komma igång att tävla är inte llika hög. Inte alls som när jag för ett par år sedan för det mesta stod med två-tre andra damer och skulle tävla på en öde åker. Det gynnar såväl sporten i stort som gemenskapen och sportens framtid med alla ungdomar!

Många olika cykelklubbar har växt fram, såväl för de som vill rejsa (tex Stockholm CK som jag kör för) som för de som också är cykelbud (#STHLMESS, Ryska Posten) eller de som vill cykla för kul och fika (Team Bonk ;) ). Det finns verkligen något för alla cykllister i stan och det gör mig så glad.

Stockholms Cykelförbund står bakom mycket av det som hänt - tack Oskar Ekman (Sthlm:s Vacchi), Anna Nyhlén, Thomas Backteman, David Schweiler med flera! Ännu mer lär hända framöver inom sporten.

Jag önskar att jag kunde skriva någon cool krigshistoria om hur jag hängde med genom kurvorna fram till spurten - men tyvärr tappade jag huvudklungan och slet som ett djur genom kurvorna på egen hand. Tack för alla som hejade på mej! Och tack alla tjejer som kommer och kör med eller mot mej, vad kul vi har ihop!

Nu taggar jag Rapha12-hills, Tre Berg och Stockholmscuppen i CX!

Kategorier:
Tävlingar 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtiofyra med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!