Ta en selfie med Emma Johansson ? - Ingrid Kjellström | Bicycling.se

Ingrid Kjellström


Liten cyklist med stora drömmar och som just nu tränar med Cape Epic 2020 som största mål. Finns också på Instagram under @ingridkjellstrom

Ta en selfie med Emma Johansson ?

21 okt 2016
av: Ingrid Kjellström

Imorgon är det Stockholm Cyclocross på Stora Skuggan i norra delen av staden. Här finns info! Det är en UCI kategori C2 tävling och det är superhäftigt! Emma Johansson och Ida Jansson - som båda är prO:s som tagit OS- och VM-medaljer kommer ställa upp, precis som en hel del andra grymma cyklister och lilla jag! Det är ett utmärkt tillfälle att få se oss cyklister - proffs som amatörer - sladda runt i leran, springa med cyklarna i trappor, smutsa ner oss osv. Jag hoppas att många kommer och kollar!

Fjärilarna lever rövare i min mage och tankarna snurrar i skallen. Till exempel;

- HURRA att Stockholm har en UCI-tävling ganska centralt i stan. Hoppas att ryktet sprider sig så att folk får upp ögonen och blir intresserade av cykel och CX. Då menar jag inte såna som redan cyklar - som du som läser detta. Utan gemene man som helg-promenerar i höst-Stockholm.

- Det är i få sporter - som i cykel - som proffs och amatörer får mötas och tävla mot varandra. Detta är ju bra eftersom såna wannabes som mej får chansen att försöka ta hjul (eh 100 m??) på de som VET vad de sysslar med. Men å andra sidan är det trist eftersom det, speciellt på damsidan, är få som håller på. Finns många grymma svenska tjejer som kör på hög nivå och en del som kör nationellt, typ som jag. Men däremellan är det tunt. Tänk om det kunde finnas A, B och C-klasser som herrarna har. Vad häftigt det vore...

Jag tänker på det och försöker jobba för förändring typ varje dag. Det är bland annat därför jag ställer upp imorgon. Jag kommer bli avhängd när flera 100 personer kollar på. Men jag kommer ha kul! Gå därifrån och vara glad och allmänt hög på livet och fått ett bra träningspass. Det är vad som räknas! Hoppas kunna inspirera lite fler genom det.

- Jag kommer ha BÄSTA supporten på plats. CK Barriär (med Klas Nordentjell bla - bild ovan) - den skönaste CX-klubben i landet! Samt ett gäng polare som bakat till denna tillställning! Tack guys - ni vet hur ni får mej på bra humör.

- Det ska kanske regna imorgon. Banan kommer bli lerig och härlig - då kommer ingen kunna klaga på att det blir ett för "helt och rent race". OCH det kommer bli snygga bilder ;).

- Stor chans att jag blir varvad imorgon. Vi ska köra 45 min på en bana som är cirka 2,5 km. Om jag inte blir varvad kommer jag fira i flera veckor!

- Det ska bli jättekul att kolla på alla herrar och ungdomar som rejsar. Jag ska packa ner flera bjälror och stövlar och varma kläder och kaffetermos för en lyckad heldag av CX.

- Vågar man ta en selfie med Emma Johansson vid start? Det hade kunnat bli en episk bild. Men det funkar inte eftersom att 1 - det är inte så respektfullt. Hon kommer vara nervös (?!). 2 - jag kommer vara nervös och antagligen skaka så att jag skulle tappa min telefon och krossa den. 3 - det finns inga fickor på den snygga skin-suit jag ska ha imorgon. Too bad ;).

Summa summarum - hoppas vi ses imorgon! Det blir fest! Fotokudos: Åsa Larsson.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tretton med siffror i fältet här


Kommentarer


2016-10-21 14:10   Klas

Follow your inner mantra "BRAAAAAP" så kommer det gå galant.

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!