Tre Berg & annat skvaller om september - Ingrid Kjellström | Bicycling.se

Ingrid Kjellström


Liten cyklist med stora drömmar och som just nu tränar med Cape Epic 2020 som största mål. Finns också på Instagram under @ingridkjellstrom

Tre Berg & annat skvaller om september

1 sep 2016
av: Ingrid Kjellström

Diskussionen har de senaste veckorna gått varm kring Tre Berg. Efter det att damklassen strukits helt från Gran Fondot hände det grejer. Fantastiska ambassadörer inom damcykling samlade sig och försökte ändra på det och styra en damklass (Tack SCF, Team Crescent, Valhall, Stockholm CK & övriga!). Tyvärr hann de inte riktigt hela vägen in i mål och således avslutas SWE-cup för damerna under Skara GP imorgon fredag. På lördagen finns alltså ingen damklass under Tre Berg "The Race".

Jag har gråtit flera skvättar över ovan nämnda faktum. Hade så gärna rejsat 18 mil på lördag. Lyckades även dra på mej en (wo)men-cold efter Rapha12hills förra veckan och var hemskt ynklig. Kunde inte cykla och fick bara käka ris under cirka fem dagar. Som bärgat för en humör-dipp för ett litet cykel- och matvrak som mej.

Därmed har mina planer reviderats. Varken världen eller min kropp verkar vilja att jag ska köra stenhårt över Västgötaslättens berg på lördag. Eller fel - chansen att köra stenhårt finns ännu givetvis och jag vet några starka damer som är villiga att ta den (I fancy you - mina starka lagkamrater i SCK mfl). Men vi får se hur det blir för min del.

Varje gång jag är sjuk vrids liksom min världsbild till och jag inser att det inte alls är en självklarhet att man kan panga på snabbt i många många mil. När jag äntligen kunde pendla till jobbet i början av veckan var jag antagligen den cykelpendlare som flinade mest och fånigast av alla i hela Stockholm.

För att inte tala om hur löjligt glad jag var imorse, när jag äntligen kunde smyga upp i gryningen och köra Morningspins på Djurgården (bildbevis ovan, fotocredd till Tove Langseth).

Har skrivit flera gånger om min faiblesse för att cykla om morgnarna. Men det tål att upprepas, för just nu står de i blom, klockan 6-7 med solen som går upp - magnifique!

Tycker att sånt här borde receptbeläggas till folk som är deppiga. Seriöst! (Foto: Hagen Bender).

"Kanelbulle smakar godast med blodsmak i munnen?"

Stämmer, men det måste inte vara så, imorse körde jag inte på max (pga helgens äventyr), fikat var gott ändå! (#ridehardfikaharder)
Och den härliga känslan i kroppen infann sig likaså hela dagen.

Vidare i september anordnar Terrible Tuesedays Team Time Trial på Ekerö nästa tisdag.
Team Time Trial är ju en tävlingsform som inte är särskilt vanlig i den svenska tävlingskalendern. Man ska tävla i lag om fyra men de tre bästa tiderna räknas. Ni hör ju - detta är som upplagt för blodsmak. Och ett ypperligt tillfälle för alla cyklister i Stockholm att visa att deras klubbar/grupper kan sätta laget framför jaget.

Nästa fredag startar Stockholmscuppen i CX med den första av fyra deltävlingar. Något som jag är otroligt peppad på pga att jag lyckats lägga vantarna på en CX-mästares gamla cykel (Åsa Erlandsson). Kommer inte att kunna skylla på materialet under säsongen! 

Drömmen är att åka till Belgien i oktober och smaka på deras lera (och öl.. :). Får se hur det går med det, keep u updated!

Och lördag - söndag går Velothon och Velothon GP av stapeln!

Massa kul framöver i Stockholmsområdet alltså!

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttionio med siffror i fältet här


Kommentarer


2016-09-02 10:04   Klas

Fint skrivet! Krossa nu Slätta!

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!