Uppe och rullar i Schweiz! - Ingrid Kjellström | Bicycling.se

Ingrid Kjellström


Liten cyklist med stora drömmar och som just nu tränar med Cape Epic 2020 som största mål. Finns också på Instagram under @ingridkjellstrom

Uppe och rullar i Schweiz!

5 sep 2013
av: Ingrid Kjellström

Hej!

Nu har min cykel rullat i Schweiz en vecka! Det tog cirka tio dagar - tio dagar för mycket innan jag byggde ihop den. Anledningarna till det var att mina fötter strejkade efter Ironman Kalmar samt att det tog och tar tid att skaffa sig en tillvaro här i Lausanne.

Det är september men jag har i år inte cyklat i lika varmt och skönt väder som det är här nu. Ikväll visade termometern 27 grader klockan 17 när jag rullade ut mot vingårdarna öster om Lausanne. Dessutom är utsikten slående så fort man kommer upp på höjderna utanför stadskärnan. Genévesjön är azurblå och bergen reser sig i varje vädersträck runt vattnet! Det går helt enkelt inte att klaga på tillvaron.

Jag har hunni utforska området runt Lausanne en del, men det är större än vad man kan tro och jag har cyklat vilse ett par gånger. Senast igår kväll. Det är inte roligt att vara vilse ute på vischan i ett främmande och kuperat land utan gatlyktor... men det är dock ett bra sätt att lära känna omgivningarna på!

För kuperingar - det finns det gott om. Hela Lausanne ligger i en backe och det är i princip omöjligt att ta sig till fots/på cykel mellan två tunnelbanestationer utan att få några höjdmeter på köpet. (Det ska då tilläggas att det är oerhört kort mellan stationerna här. Tunelbanesystemet är världens minsta). Det händer ofta att cyklister kör förbi mig när jag kämpar på uppför backarna. Något som gjorde mig fruktansvärd förnärmad de första dagarna. Okej att jag inte är någon bergsget (än!), men så svaga klätterben har jag väl ändå inte? Tänkte jag i min vrede - tills jag upptäckte att typ varannan cyklist sitter på en elcykel i den här staden. Och själv har jag inte ens en komakt utväxling...

I övrigt är Schweiz väl anpassat för cyklister! Det är tillåtet att ha med sig cykeln på så väl alla tåg som tunnelbanor. Dessutom får man cykla på nästan varje enkelriktad gata. Det uppskattas!

Hitills har jag hunnit med en ordentlig klättring - Mont Tendre i Jurabergen på 1604 höjdmeter. Det var en pärs! En pärs värd ett eget inlägg som kommer snart!

Kategorier:
Landsväg Träning 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugofem med siffror i fältet här


Kommentarer


2013-09-06 07:55   Ingrid Kjellström

Ah oui c'est! une très belle façon! :)

 

2013-09-05 22:52   Diane

Lavaux <3 :) :) :) la route du vignoble :D first picture is in aran right ?

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!