Alpi4000. Det börjar bli verklighet. - Johan Mölleborn | Bicycling.se

Johan Mölleborn


I den här bloggen skriver jag om långcykling och randonnée. Det blir lite blandat med lopp som jag kör själv, lopp som andra har kört och lopp som verkar mulliga runtom i världen. Jag är även en av initiativtagarna till långcyklarklubben Randonneur Stockholm: www.http://stockholm.randonneurs.se/

Följ mitt trams på twitter: @bigmollo

Alpi4000. Det börjar bli verklighet.

3 feb 2018
av: Johan Mölleborn

Knack knack!

-Vem där?

Det är jag, verkligheten. 

-Helvete!

Ungefär så där lät det i mitt huvud när jag gick igenom gps-rutterna för Alpi400 som jag ska köra i sommar. Jag har en fäbless för att rita och mecka med gps-filer och när arrangören släppte filerna så var de upphackade för varje kontroll. Sånt klarar jag bara inte av. Det blir För. Många. Filer. Min ADHD slår till direkt. Jag måste ha det sammanfogat till fina portionsbitar. I det här fallet blev det lagom med 3-4 etapper i varje portion. 

När jag hade kommit halvvägs i ritandet sköljde det över mig som en kalldusch, helvete vad det här kommit bli jobbigt. Det är totalt 145 mil och nästan 25000 höjdmeter. På de första 53 milen klämmer man av 9000 höjdmeter och på de sista 25 milen, när man redan har 120 mil i benen, ska man släpa sig över 6000 höjdmeter. Det är väl tur att det är en lång nerförsbacke från toppen av Stelvio ner till Bormio så tårarna hinner torka innan målgången.

Min plan var ju att cykla omkring och tramsa i Zwift och under vintern och randonnéa lugnt och fint i sommar och sedan glassa runt det där loppet och njuta av utsikten. Jag får nog tänka om och lägga manken till istället. Först och främst ska jag nog ta mig till en naprapat för att knäcka ut ryggen som har varit på gränsen till ryggskott de senaste månaderna. Nästa steg är att reda ut varför mitt Zwift håller på och stökar. När det väl är löst finns det inget som kan stoppa mig. 

Till er som har börjat tröttna på mitt snyftande och zwiftande säger jag bara; håll ut! Inom kort kommer jag skriva en serie inlägg som handlar om randonné. Hur det funkar, vad man ska tänka på och hur man kommer igång. Det kommer alltså för första gången läggas ut något som faktiskt är läsvärt här. Tills dess, kör så det ryker!

/Johan  

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettiofem med siffror i fältet här


Kommentarer


2018-10-20 06:58   Johan Mölleborn

Det blev ingenting för mig. Jag fick en inflamation i hälsenan. Sen föll modet ganska snabbt. Till sist valde jag att hoppa av.

 

2018-07-31 16:17   Martin Rosén-Lidholm

Hur gick det? Självklart hade jag en del strul och problem som brukligt under ultracykling, men som soloryttare är jag mycket nöjd med 99.18 och hann därmed både traska runt i Bormio samt hämta frugan på Zürich flygplats och en långhelg även i det alplandet.

 

2018-02-05 09:56   Martin Rosén-Lidholm

Kanon! Ses :-)

 

2018-02-05 07:23   Johan Mölleborn

Härligt Martin! Jag har planerat att ta det ganska lugnt. Har inga ambitioner alls faktiskt. Vi är 4 stycken som kommer starta tillsammans. Vi kommer köra ihop så länge det funkar. Vi ses vid starten.
/Johan

 

2018-02-04 18:30   Martin Rosén-Lidholm

Kul! Var enda svensk under fjolårets 999 Miglia. Knep en 17:eplats och satsar på topp 10 under årets Alpi 4000. Sällskap?

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!