Johan Mölleborn | Bicycling.se

Johan Mölleborn


I den här bloggen skriver jag om mina taffliga försök till långcykling och randonnée. Det blir lite blandat med lopp som jag kör själv, lopp som andra har kört och lopp som verkar mulliga runtom i världen. Nu slinker det även med lite löpning emellanåt. Jag är även en av initiativtagarna till långcyklarklubben Randonneur Stockholm: www.http://stockholm.randonneurs.se/

Für HBK zu geben!

31 aug 2013

Tyskar kan det där med marknadsföring. Jonas tipsade om en härlig 150-milare i Tyskland nästa år. Jag behövde bara bara titta på bilden för att få ryckningar i cykelbaguetten. Vad jag kan tyda av deras randonné-shchaman-illuminati-förvillande tyska hemsida så går Hamburg-Berlin-Köln-Hamburg vart fjärde år. Om man klickar sig vidare så finns det mer bilder och kartor, från 2010 såklart. Max antal startande är 150 så det är bara att anmäla sig på en gång. 150 mil, 12500 höjdmeter och nudelparty dagen innan! 

Man kan verkligen se hur de har suttit och planerat och kokat ihop idéer för en oförglömlig randonnéhelg. Für HBK zu geben!

Måndagsfilm. PBP 2011.

26 aug 2013

Nån som är sugen på 52 minuter PBP-cykling på franska? Tänkte väl det. Vassego!

Hur kunde jag missa MGM. + ANNAT

24 aug 2013

Ja hur kunde jag missa att MGM, Madrid-Gijon_Madrid, gick i år? Det är ett härligt 120-mils lopp som liksom PBP bara går vart fjärde år. Med lite snabb huvudräkning (min paradgren) så räknar jag snabbt ut att nästa upplaga går 2017. Helt plötsligt har jag en plan för de kommande 4 åren. En plan och hopp om livet. För en vanlig svennebananfarsa som mig så funkar det rätt bra med ett långlopp per år. Skulle jag köra mer så skulle det sluta med att jag får träffa barnen varannan vecka eller till och med varannan helg. Och det vill jag ju inte. Men jag måste ändå ha ett ordentligt mål för att hålla cirklarna på plats och mata mina bokstavskombinationer. Så för att inte balla ur helt och ändå behålla familjen så är den magiska formeln 1:52. Alltså ett lopp per år som tar ca en vecka i anspråk och resten av tiden ägnas åt familjen, och förberedels för det där loppet... Så sjukt smart plan.

Så varsågoda, här kommer min smarta plan. Uträknad med både matematisk och psykologisk precision. Skarpare och mer exakt än alla Globalknivar i hela världen. Nu behöver ni inte klura mer på vad ni ska göra de kommande fyra åren. 

2014: Sverigetempot

2015: Paris-Brest-Paris

2016: 1001 Miglia

2017: Madrid-Gijon-Madrid

Ni som inte har lust att cykla loppen kan självklart följa dem härifrån. Men PBP borde faktiskt alla köra. Det är en sån upplevelse så alla borde få uppleva den. Alla cyklister, alla människorna utmed vägarna, folket på kontrollerna, bajslukten över fälten, glädjen i byarna, tröttheten, vinet... Jag kan fylla hela internet med saker man upplever på PBP så därför är det bara att peppa upp er och hänga med på en brevet nästa år. Som det ser ut nu så kommer KBCK ha en hel brevetserie nästa år. Bara en sån sak. 

/Johan

Chris Froome tittar på styrstammar.

13 aug 2013

Jag brukar ju inte tramsa så mycket här men den här länken var faktiskt rätt kul: Chris Froome looks at stems.

På cykelfronten är det helt dött för mig. I lördags hoppade jag över Mälaren runt och gick på fest istället. Klädde ut mig till en penis, stökade runt på efterfesten tills jag ramlade i en trapp och knäckte ett revben, så nu kan jag inte ens cykla till jobbet längre. Mälaren runt verkar ha varit lyckad som vanligt. Mer Mälarsnack finns här, både högt och lågt.

Tack GurkJohan!

Ni som vill ha nåt tuffare än LEL. Se hit!

8 aug 2013

En kompis tipsade om en riktigt tuff runda i Skottland nästa sommar. Den 21:a juli startar The Highlands, Glens & Western Isles. Enligt John är det här ett riktigt äventyr. 130 mil och 18000 höjdmeter runt norra Skottland lär vara allt annat än lätt. Det finns bara 60 startplatser så ni måste vara snabba med anmälan. Det kostar dock bara 10£ så det kan vara värt att chansa. 

Ladda fler


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!