Johan Mölleborn | Bicycling.se

Johan Mölleborn


I den här bloggen skriver jag om mina taffliga försök till långcykling och randonnée. Det blir lite blandat med lopp som jag kör själv, lopp som andra har kört och lopp som verkar mulliga runtom i världen. Nu slinker det även med lite löpning emellanåt. Jag är även en av initiativtagarna till långcyklarklubben Randonneur Stockholm: www.http://stockholm.randonneurs.se/

Nästa år ba!

17 sep 2013

En liten teaser för nästa år: Stockholm-Göteborg-Stockholm Mer info kommer den 22:a september. 

Självklart finns det en tråd på Happymtb. Det här kan ju bli hur kul som helst. Äntligen ett riktigt 120-mils lopp i Sverige! Jag blir helt till mig när jag tänker på allt kul som händer nästa år. 

Hittade ingen bild på Stockholm-Göteborg-Stockholm men den här var ju getefin.

Jelp! Vilken ska jag ha?

16 sep 2013

Nu när jag har klivit över 40-strecket så är det fritt fram att köpa navdynamo. Jag har varit sugen på det ett tag och till Sverigetempot nästa år känns det som rätt uppgradering. Därför sitter jag nu och undersöker vilkan jag ska ha. Det väger det mellan SONdelux och Shimano DH-3N80. Om jag skulle följa hjärtat och strunta i plånboken så skulle det bli SON utan att tveka. Men för samma pengar får man tre stycken Shimano. 

Det är nu ni får hjälpa mig. Vilken ska jag ha? Vilken blir jag mest nöjd med? Enligt tester verkar SON ha lägre rullmotstånd. På forum verkar det råda delade meningar om det. Ingen säger något dåligt om SON men en det är många som hävdar att de inte känner någon skillnad mellan dem heller. Jag vet väl egentligen redan svaret, men det skulle vara kul om någon har jämfört båda. 

PBP startar 2014.

12 sep 2013

Bengt Sandborgh meddelade precis att det kommer vara samma kvalprocedur nästa år som det var innan PBP 2011. Alltså att det är brevetloppen från 2014 som avgör anmälningstiden till 2015. Ju längre du cyklar under 2014 desto tidigare får du anmäla dig. Sen måste du självklart köra en hel brevetserie under 2015. Det finns en tråd på Happymtb om detta. 

Meddelandet från organisatören:

You have to know that we will use the BRM validated in 2014 for the preregistration for PBP 2015, as we did in 2011 (the longest you rode in 2014, the soonest you can preregister). However, there won’t be quotas per country, only a global number of entries. In 2011, we had many available places. It should be the same in 2015 but we have to prevent ourselves from a too large demand. There is no maximum decided yet but it could be from 6000 to 6500 riders, roughly 1000 more than the numbers of riders in 2011. About PBP, we are still uncertain for the date of the event in 2015. It will be held on August 16th to 20th or 23th to 27th. A decision will be taken in January 2014. 

Tråkigt sugen man blev på att randonnéa nu då!

Datum spikat för Sverigetempot.

10 sep 2013

Jag råkade snubbla in på Sverigetempots-Facebooksida och såg att de hade spikat datum för starten nästa år. De har tidigare sagt att loppet ska gå under midsommarhelgen men nu verkar det som att starten går i två omgångar, den 25:e och den 26:e juni. För egen del innebär det här att det finns en chans att klämma in ett snabbpass runt Vättern innan starten. 

Så här står det i deras senaste inlägg: 

Nu börjar vi få ordning på planeringen inför Sverigetempot 2014. När hemsidan fått en uppfräschning kommer inbjudan att publiceras. Några nyheter vill vi passa på att släppa redan nu. Den viktigaste är att vi har fastställt datum för starten från Riksgränsen. Glöm alla gamla uppgifter om startdatum. Det är följande som gäller: Två startdagar, onsdag den 25 och torsdag den 26 juni sker starterna i olika grupper från Riksgränsen. Boendet blir nytt, det är Katterjåkk, två kilometer söder om Riksgränsen, som gäller. Det är den enda platsen med boende, matbutik och restaurang inom tre mil från startlinjen.
När det gäller banan, har ni redan sett en förändring mellan Tidan och Skövde. Ytterligare fyra-fem mindre ändringar arbetar vi med just nu. Allt för att öka säkerhet och trivsel

Glöm inte var ni hörde det först... 

Måndagsfilm Tortour 2013

9 sep 2013

Den här filmen fick mitt lilla cykelhjärta att ticka på lite extra. 

Klicka på den här länken om ni vill ha större bild och klicka här om ni vill läsa mer om loppet. 

Ladda fler


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!