Johan Mölleborn | Bicycling.se

Johan Mölleborn


I den här bloggen skriver jag om mina taffliga försök till långcykling och randonnée. Det blir lite blandat med lopp som jag kör själv, lopp som andra har kört och lopp som verkar mulliga runtom i världen. Nu slinker det även med lite löpning emellanåt. Jag är även en av initiativtagarna till långcyklarklubben Randonneur Stockholm: www.http://stockholm.randonneurs.se/

Randonnétips till i vår!

16 dec 2014

Om ni inte har nåt bättre för er i slutet av april så tycker jag att ni ska åka till Mallorca. På lördagen den 25:e går Mallorca 312 som är ett riktigt kul lopp. Men det roliga tar inte slut där. Två dagar senare, den 27:e april, så anordnar Randonneur Stockholm en 20-mils brevet som har potential att bli årets festligaste brevet. Vi startar i Alcudia och kör ett varv via Petra, San Salvador, Randa, Sineu, Lluc, Cap Formentor och tillbaka till Alcudia.  Mer information hittar ni på Randonneur Stockholms hemsida. Välkomna! 

Måndagstips! The Highlands 1300.

15 dec 2014

Idag hade vi nog vinterns fulaste dag i Stockholm. 4 grader, mörker och regn. Och som lök på laxen var det måndag också. Men deppa inte ihop för det. Nu kan ni se filmen om The Highlands 1300 som gick i somras. Jag tipsade om det här tidigare men kunde inte cykla det själv. Man får egentligen bara se filmen om man bor i Storbrittanien men med Google Chromes insticksprogram Hola kan ni se den ändå. När ni har installerat Hola så kan ni njuta av en timmes randonnécykling i vackraste Skottland. Jag har faktiskt inte sett filmen än utan jag kommer ha den som sällskap till Monarken ikväll. 

Ni kan självklart följa tråden på Happy mtb för att läsa mer om äventyret. Ni kan också kika på Peter Hampus och Jannetubas bloggar. Bilderna har jag knyckt från deras bloggar. 

/Johan

Julklappstips.

14 dec 2014

I brist på riktig cykling att skriva om så får jag väl passa på att tipsa om en bra julklapp till dig själv eller någon du tycker om. Boken "Tour de France, historien om världens största cykellopp" släpptes i somras i anslutning till starten av Touren. Det är en riktigt ordentlig pjäs på 742 sidor skriven av Joakim Jakobsen. Här kan du följa Tourens utveckling sedan den första etappen 1903 till 2013. Det är verkligen ingen skönmålning av sporten utan man får följa med på cyklisternas hårda villkor med den fysiska utmaningen, krascher, droger och det härliga vansinne som Touren är.

Om du vill läsa mer så rekommenderar jag Tim Krabbés klassiker The rider och Tyler Hamiltons The secret race. Där har du cykelläsning för en hel helg. Enjoy!Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!