Johan Mölleborn | Bicycling.se

Johan Mölleborn


I den här bloggen skriver jag om mina taffliga försök till långcykling och randonnée. Det blir lite blandat med lopp som jag kör själv, lopp som andra har kört och lopp som verkar mulliga runtom i världen. Nu slinker det även med lite löpning emellanåt. Jag är även en av initiativtagarna till långcyklarklubben Randonneur Stockholm: www.http://stockholm.randonneurs.se/

Dags att vakna herr Mölleborn!

19 okt 2018

Peekaboo! Jag är tillbaks! Jag är som herpes. När man tror att man äntligen blivit av med mig så dyker jag upp igen. 

Nu blev det så där tokigt igen. Ännu en säsong med stora planer och långa lopp som slutade pladask. Allt gick enligt plan och jag var fett pepp på att åka till Alperna och köra mig vimmelkantigt trött. Helt plötsligt, som en blixt från klar himmel så ville jag inte det längre. Vips så strök jag Alperna och ställde in cykeln i källaren. Det sista jag gjorde på cykelfronten i somras var Täbys 60-milare. Rundan var bra på alla sätt. Vi var en grymt bra grupp med idel trevliga människor. Vädret var på topp och vi fick en bra tid (22:36 om jag minns rätt). Det som inte var lika kul var att min skadade hälsena blev inflammerad igen. Jag försökte lösa det med silvertejp men inte ens det hjälpte.

Hälsenan blev jättetrasig så jag kunde inte cykla på tre veckor, där någonstans tappade jag lusten för att fortsätta. Sedan dess har jag åkt båt, druckit vin, ätit ost, tagit jägarexamen, klippt gräsmattan och mustat äpplen. Jag har lite delade känslor för sommaren som var. Å ena sidan var det jättetrist att det inte blev något långlopp i Alperna. Å andra sidan hade vi (familjen) en riktigt bra sommar. Samtidigt är jag nöjd att jag lyssnade på mig själv och gjorde det jag innerst inne ville göra.   

Som ni säkert har märkt så är sommaren över och det börjar det dra ihop sig för ett nytt år. Och vad är då så speciellt med 2019? För oss randonneurer är det dags för vår olympiad, Paris-Brest-Paris. I dagarna kom nästa års brevetkalender ut. Det har varit lite blandad information om PBP under året men det här ska vara den senaste uppdateringen om Paris-Brest-Paris 2019. Några viktiga ändringar från 2015 är att starten går från Bergerie Nationale i Rambouillet istället för Guyancourt. Jag lär skriva mer om det senare.   

PBP tänker jag inte missa. Det finns nog inget som kan få mig att inte köra. Så se det här som början på min resa mot PBP 2019. Och en vinter med ny energi och ett klart mål i bloggen igen. PBP 2019.

On y vas! Bon courrage!

/JohanFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!