Randonnépremiären! - Johan Mölleborn | Bicycling.se

Johan Mölleborn


I den här bloggen skriver jag om långcykling och randonnée. Det blir lite blandat med lopp som jag kör själv, lopp som andra har kört och lopp som verkar mulliga runtom i världen. Jag är även en av initiativtagarna till långcyklarklubben Randonneur Stockholm: www.http://stockholm.randonneurs.se/

Följ mitt trams på twitter: @bigmollo

Randonnépremiären!

6 jan 2014
av: Johan Mölleborn

Trots vädret så får man nog kalla randonnépremiären för en succé. Dagen innan start var det nästan 60 anmälda. Efter nattens sedvanliga gallring kom det 50 pers till start för att köra de 20 vackra milen runt Mälaren. Hotellpersonalen på Welcome Hotell måste ha undrat vad som var på gång. Helt plötsligt fylldes hela receptionen med cyklister som härjar runt och hämtar gula kort av en liten kille i ena hörnet. 

Foto: Ulf Eweman

Foto: Ulf Eweman

Jag hade tänkt hålla ett litet anförande innan start där jag skulle hälsa alla välkomna till Randonneur Stockholms första brevet och lite allmänt om stämplingarna och hur man hittade till Lilla Barkarby där målet var. Men allt det försvann när jag såg att klockan var över åtta när jag var klar med kortutlämningen så jag pekade stressat mot vägen och skrek NU KÖR VI! Om nån vill hyra in mig som talare så kan ni kontakta min agent...

Det var ett mäktigt tåg med cyklister som rullade genom den mörka förorten. Tyvärr fick jag inte upp telefonen så jag kunde fota. Det regnade lite lätt så den låg väl inpackad i en plastpåse i fickan. Det är inte helt lätt att styra en så stor grupp men vi lyckades i alla fall ta oss genom stan. Gruppen delades ganska snabbt upp i flera bitar och jag hamnade nånstans i mitten med tre-fyra andra. Vi rullade på i fin fart ut mot första stämplingen i Södertälje. Där mötte vi förstagruppen som precis var på väg därifrån. När vi körde ut från Södertälje mötte vi också Anders och Peter från Happymtb som stod och filmade, den filmen som var i förra blogginlägget. 

Efter Södertälje ökade regnet ordentligt. Nu var allt blött och kallt. Mellan Södertälje och Strängnäs är det fem mil, de fem milen var nog rundans värsta och jag började ana att det här kunde sluta i ren misär. Men efter stämplingen i Strängnäs avtog regnet och någon timme senare kikade till och med solen fram en stund. Vi hade inte ens motvind på 55:an. Vart tog lidandet vägen? 

Vår lilla grupp gnetade vidare och kom till slut till kontrollen i Bålsta. Där träffade vi Gurra G som bjöd alla på Jäger. Klart uppskattat! När vi höll på att göra oss i ordning för att sticka så kom Gunnar Ohlanders in. Han hade kommit 40 minuter för sent till starten men Anders hade väntat på honom så han kunde få ett kort ändå. Gunnar hade sedan cyklat ensam hela vägen. Vi väntade en liten stund så han kunde hänga med oss. I värsta fall kunde han få dra oss hela vägen hem. Han är ju ändå rätt van vid att cykla själv, RAAM-finisher som han är. 

Den sista biten från Bålsta känns alltid så skön. Jag har cyklat den en miljon gånger så jag kan varenda kurva och backe. När vi lämnade macken slog vi på lysena. Snabbgruppen körde säkert hela vägen utan lampor. Det har nog aldrig hänt förut. En mil innan målet fick Gunnar punka. Jag stannade och gjorde honom sällskap. Det var ändå delvis mitt fel att han punkade. Jag hade insisterat på att vi skulle ta cykelvägen mellan Bro och Kungsängen och det var DÖDSGRUSET från cykelbanorna som hade gnagt sig in i hans crossdäck. En liten stund senare var på Lilla Barkarby där Anders och hans medhjälpare tog emot oss i sekreteriatet. 

Foto: Ulf Eweman

Puben var redan full av folk från snabbgruppen. Det stackars stället luktade riktigt surt och fränt efter alla blöta och skitiga cyklister. Men ägaren Hanna försäkrade mig att det faktiskt hade luktat värre när han hade lastat in ett parti Belgisk ost. 

En efter en ramlade det in nöjda randonneurer. Varenda en fick en applåd av oss andra som satt där och fyllde på reserverna med mat och öl. När den sista stämplade kunde vi konstatera att av de 50 som hade startat så hade 47 kommit i mål. Tio sms senare från fru Mölleborn tackade jag för mig och rullade hemåt. Nöjd och trött. Vilken premiär! 

Tack alla som kom. Både ni som cyklade och ni som hjälpte till vid målgången, och ni som följde oss på Happymtb

/Johan

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiotvå med siffror i fältet här


Kommentarer


2014-01-06 12:54   Johan Mölleborn

Tack Erik. Jag tror 2014 blir ett bra år!

 

2014-01-06 12:52   Erik A

Fantastiskt arrangerad premiär på 2014 och trevlig läsning som alltid Johan!

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!