A Sunday in hell? - MTB-bloggen - Kalle | Bicycling.se

Kalle Lööw


Mest lästa


A Sunday in hell?

9 apr 2018
av: Kalle Lööw

Söndag 8:e april och MTB-premiär. Kroppen är ännu inte redo för träning men tänkte ändå att jag skulle ut och rulla lite. Ledig från caféet så unnade mig att stanna i sängen till 09:00. Hade först tänkt stanna ännu längre men jag visste att det skulle komma runt 25 cyklister till caféet vid 10:00, därför kunde jag inte riktigt få ro där jag låg, jag ville dit och snicksnacka och kanske framförallt stilla mitt kontrollbehov. När gruppen rullade mot Färingsö stannade jag kvar på caféet en stund för att prata med en cyklist som gjorde sitt första besök hos oss. En inflyttad australiensare boende i Nacka som var intresserad av både landsvägscykling och MTB. Lämpligt ställa att bosätta sig på då, spot on.

Långholmen east side

Sedan tog jag Cambern och rullade mot Långholmen, som ligger ett stenkast från mitt sovhus. Planen var att jag skulle cykla runt lite, ta några foton och kanske öva lite balans och teknik också. Men hålla ner pulsen. Rullade lite på vanliga gångstigarna men när jag kom till koloniområdet såg jag en liten väg som jag inte lagt märke till förut, cyklade in där och plötsligt uppenbarade sig ett skogs- och bergsområde jag inte hade en aning om, trots att jag bott i området sedan 2004. A.k.a. Långholmsklippan.

Långholmsklippan

Själva området är kanske 100 x 100 meter, kuperat och tekniskt och tankarna spann genast iväg om att här skulle man kunna anlägga en MTB-slinga med helt sjukt fin utsikt över Västerbron och centrala Stockholm. Jag messade exalterat en kompis som också bor i området och han svarade ordagrant:

 ”Tumme upp. Tumme upp. Har du tur får du en extra åktur i buskarna.. Det är stället nr 1 för cruising.. Köra Hellas i veckan?”

Fick läsa två gånger, först tänkte jag att det var alldeles för kuperat för en cruiser-cykel men sedan förstod jag att det inte var det han menade. Betyder det att vi inte kan cykla här? Går det inte att övertyga Stockholm Stad om att en MTB-park vore ypperligt? Njöt av lugnet och utsikten innan jag cyklade bort till Café Dello Sport för att retas lite med ägarna. Råkade kommentera en instagrambild för något år sedan att deras bröd såg ut som bake-off, på skoj såklart. Som tokiga blev dom, italienarna. Så nu är det lika roligt varje gång att gå dit, och fortsätta vara smådryg. Idag frågade jag om de hade acai-bowls take away, #baristan sa inte ett ljud och för att lätta upp stämningen beställde jag istället en cappuccino take away, en bulle med choklad på och två skorpor till killarna på uteserveringen som vaktade min Camber. #Baristan muttrade något med bortvänt huvud och på vägen ut fnittrade jag för mig själv så att nyckelbenen höll på att hoppa ur led. När jag inte har något att göra så är det ett tacksamt ämne att ägna sig åt, att hitta på nya små retligheter. Killarna som vaktade min cykel hade synat den utan och innan under några minuter och summa summarum kunde de konstatera att den saknade ventilhattar. Det är en viktfråga svarade jag och gav dem skorporna som tack.

 

Krånglade mig in i lägenheten med Cambern i storlek XL i ena handen och kaffe och kaka i andra handen. Satt i soffan en stund, tittade på Paris-Roubaix och tänkte att det här är världens bästa söndag, vadå A Sunday in hell? Rullade sedan bort till caféet för att se de sista 120 skakiga kilometrarna där och jag kunde inte släppa tanken på att bygga en MTB-park på Långholmen. Nära hem skulle det vara dessutom. #2kmradius

Kommande veckorna ser otroligt lovande ut, MTB-läger på Lidingö med Calle Friberg och company, sedan träningshelg med Mountainbikeskolan och helgen efter det är det dags för Lidingöloppet. Säsongen är igång!

Reminder: Måste sätta på en ny framklinga som passar Lidingöloppets snabba bana, 34 eller 36 är frågan?

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttio med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!