MTB-bloggen - Kalle | Bicycling.se

Kalle Lööw


Våfflor och gummikadaver

11 jan 2017

Le Peloton Special: Le Waffle.

I fredags klev vi upp för tidigt för att cykla en timme i 20 minusgrader. Anledningen är självförklarande: Det vanliga behovet att släppa ut pysande galenskap samt avslut med La montagne des gaufres Belges. Jag var skapligt klädd men skorna räckte inte riktigt ända fram. Vilken oskön smärta när tår tinar upp. Våfflor, kaffe och trevligt sällskap räddade oss ur misären.

 

Det blir tyvärr inte något MTB-cyklande för mig just nu, bara på min CX. Förlåt bloggen. Förklaring följer. Men först lite om att handla sina prylar på nätet.. Man ska inte dra alla nätbutiker över en kant, det finns kämpande entusiaster där också precis som det finns kämpande cykelhandlare i kvarteret där du bor eller arbetar. Men de stora prispressarna maler sakta ner allt motstånd. Positivt i alla fall att momsen sänkts på cykelservice, bra för alla. Kanske borde momsen vara högre på allt som köps på nätet?

Jag jobbar kontorstider (sju dagar i veckan) och har svårt att hinna iväg till cykelbutiken men har hittat en lösning: När jag ville köpa nya däck för någon vecka sedan skickade jag min sambo. Genius. Levererat och klart på två timmar och jag behövde inte ens betala. När jag saknade slangar så fick jag dem levererade av min husmekaniker, han cyklade ”gärna” fem kilometer omväg i snörusket, för att samla sina Stravakilometer. Fraktkostnad noll, bara att swischa över köpesumman. Här är han på bild förresten, Jonas, hängiven cyklist och mek/säljare på Specialized ConceptStore. Jonas gillar sin dubbel cappuccino. 

Och när växelvajern gick av fick jag cykeln hämtad av Erik från 116. i utbyte mot en lunch. Servad och klar samma dag. Jag tror inte man behöver vara cykelcaféägare för att bygga upp ett socialt nätverk med möjlighet till utbyte av tjänster och gentjänster. Wiggle är billiga men behöver inte alltid vara den smidigaste lösningen. Kommer du inte iväg själv, våga be om hjälp, våga vara till besvär. Naturligt vill alla i din närhet hjälpa till och vara bra människor. Nästa gång får kanske du möjligheten att göra någon en tjänst. Och swisch så är det ekonomiska löst. Vad jag vill säga är: You don´t make friends with Wiggle. Du missar ett tillfälle att bygga relation, att få möjlighet att säga tack och ge någon annan möjlighet att säga varsågod. Du kanske tror att du sparar några kronor men som du vet slinker det alltid med något extra, som du inte behöver, så det blir inte billigare. Nu kanske det låter som att jag alltid gör rätt här men så är det inte. Men kanske ett rimligt nyårslöfte. 

När jag väl fått hem däck (Ground Control 29x2,3) och slang så får jag inte på det satans gummikadavret. Inte ens nära. Instant karma? Självbilden krackelerar, vad ska folk tycka nu? Gråt och gnäll. Känner det är viktigt att jag delar med mig av detta vuxenmanstrauma, jag tror det finns fler därute som gömmer sig i samma garderob. Kämpa då! 

Det har varit så här i tio dagar nu. Elva faktiskt. Jag återkommer när allt är som det ska igen.

 Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!