MTB-bloggen - Kalle | Bicycling.se

Kalle Lööw


Fula fula april

18 apr 2017

Spenderade helgen ute på Sörmländska landsbygden och fick ett välbehövligt break på 52 timmar från caféet. Men arrrgh vad seeegt att komma igång igen! Vila är härligt nödvändigt. Vädret var knas men det störde inte, däremot flödet i mina sociala medier... Känns överflödigt att kritisera beteenden på nätet men mitten av april får mig verkligen att bryta ihop. Varje år. Det är klart att ingen tvingar mig att ha Instagram men jag tror ändå det är viktigt för business, att uppdatera en gång ibland för att påminna om att vi fortfarande finns och för att bjuda in till diverse event och grejer. Och jag tror också att det är viktigt att följa vissa konton, framförallt företag, för att vara uppdaterad kring vad som händer i cykel- och cafévärlden.

Men alla dessa selfies från Mallis och motsvarande… Please kill me.   

Det finns en del privata konton som är inspirerande, exempelvis thebikeramble. En 23-årig tjej som cyklar jorden runt på egen hand. Vem kan inte tycka det är intressant? Bilderna är snygga och hon skriver genomtänkt med ett syfte. Unikt konto och vad jag antar en unik människa. Eller varför inte Oscar Ekstam som snäpper fina bilder och samtidigt etablerar MTB-områdena i Mönsterås och Blomstermåla. Med syfte och genomtänkt.

Men 10 selfies från en Mallisvecka?? Med påföljande #ordbajs

#killme #justdoit

Det är då det roliga och nonsensaktiga med FB och IG förvandlas till allvar, för det är galenskap. Vad man har trott är respektabla förebilder förvandlas till helt omdömeslösa... Det är klart att det finns elit och motionärer inom alla områden och jag borde kanske bara avfölja och gå vidare. Men jag måste skrika ut att detta är fel, HALLÅ!! #pinsamt #varärstilpolisen #ingenärintresseradiårheller

Vet någon förresten om det går att välja bort hashtags? Tänk om jag kunde ta bort #mallis, #mallorca, #formentor, #sacalobra från mitt flöde.. 

Fyra snabba tips för Instagram:

  • Vad för nytt kan jag tillföra mina följare?

  • Vad i min upplevelse kan inspirera och lära ut något till mina följare?

  • Har du betalat fullpris för din utrustning och ändå företagshashtaggar, think again.

  • Ny solbränna ser bäst ut i svartvitt filter.

Till helgen är det i alla fall ”Camp Lidingö” som gäller, träningsläger fredag till söndag med Calle Friberg m.fl. Boende med SPA på Rönneberga konferensanläggning, som upplagt för Instaspam.

Hoppas på en bra träningsvecka dessförinnan: Två timmar gym igår (kan knappt röra mig idag), Tisdagsrajden ikväll (det ska snöa), spinning imorrn och gym torsdag. Även om jag är cafécyklist vill jag inte göra bort mig. Vi är alla tävlingsmänniskor i grunden och vi älskar att prestera. Älskar du inte att prestera är det något fel, på riktigt. Se till att få det åtgärdat. Lovar såklart att lägga ut massa risiga bilder på mig själv och knåpa ihop dom töntigaste #hashtagsen jag kan. Anfall är bästa försvar. Men att få till en grisrosa mallisbränna blir nog svårt, prognosen säger tyvärr blektjock. Får se vilket filter som funkar bäst mot det.

Det drar ihop sig!

7 apr 2017

Det har börjat pirra lite i kroppen. Förmodade anledningar: Vår, fredag, Paris-Roubaix på söndag och det är bara en månad kvar till Lidingöloppet MTB! Jag är faktiskt lite nervig, jag har aldrig kört banan så vet inte mycket mer än att det ska vara mycket upp och ner. Inte långa backar men befarar att jag kommer ha svårt att hitta en behaglig rytm. För jag gillar ändå när det är behagligt. Och med rytm. Min målvikt är 93 kilo, ganska mycket att släpa runt på och då hjälper det inte att min cykel väger som en påskkyckling.. Ser fram emot Lidingöloppets träningshelg 22-23 april, självklart för själva träningen och att hänga med alla cyklister men också för att få vara ledig. Jag har jobbat 97 dagar i sträck, om jag räknar med min födelsedag då jag faktiskt bara jobbade en halvdag. Lite segt att komma upp på morgonen och väldigt hjärntrött om kvällarna, men i övrigt fit for fight.

Ska ut och stöka i Nackareservatet med Mr X i eftermiddag (bästa avslutningen på en kontorsvecka) men jag vet inte om det är så bra träning, mest roligt och kanske med några pulstoppar. Det är ”tyvärr” för tidigt att avsluta med X antal ryck uppför Hammarbybacken, tror fortfarande att de ha liftarna igång.. Inför eftermiddagen har jag lovat mig själv att idag ska jag sänka sadeln med två centimeter, för att slippa balansera på framhjulet. Min nästa present till mig själv blir en drop-post, eller kanske en helt ny cykel med drop-post. Yes please.

Annars då. Greg LeMonds syrra ringde i förra veckan. Hon vill beställa take away: Åtta muggar och lite annat. Så igår skickade jag ett fint paket till Reno, Nevada och det kändes ju inte fy skam. Förhoppningsvis kanske det dyker upp en bild på Mr LeMond med en Le Mondmugg inom kort. Men han är busy nu, ska sälja huset, flytta till Louisiana.. 

Caféet rullar på bra, nya kocken, Thai Domi, har fått igång luncherna och vi har bra snack när vi ses. En ny märklighet bara är alla knäckta kvastskaft jag hittar i städskrubben, vem knäcker dem?? Varje vecka springer jag till järnbutiken och köper nya. I måndags kom jag tillbaka med ett spettliknande skaft och sa nöjt till Domi; -Look look! Try to break this!

Domi tittade lugnt och självsäkert på mig, svarar: -I can break it.

Och höll kvar blicken tills jag tittade bort och jag insåg direkt mitt misstag. Jaja, skaften kostar ju inte så mycket..

Avslutar med en bild från imorse. Trevlig helg!

Photo: @lepelotonFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!