Klartecken - MTB-bloggen - Kalle | Bicycling.se

Kalle Lööw


Mest lästa


Klartecken

19 apr 2018
av: Kalle Lööw

Var hos läkaren igår och fick klartecken att börja träna så smått. Har känt mig risig sedan februari och även igår, lite märkligt/genant att testerna inte visade några avvikelser. Har tyvärr haft en ful ovana att träna med halsont vilket förorsakat många månader av vila och återhämtning. Men nu sa doktorn att de inte kan se några indikationer på allvarligare (?) infektioner, inga streptokocker och mitt EKG är stabilt. Ride on.

I morgon inleds Lidingöloppets MTB-läger på Rönneberga och jag var fram till igår osäker på om jag överhuvudtaget skulle kunna vara med. Men nu är planen för morgondagen riktigt trevlig; först fixa frukost till Le Peloton vid 07:00, cyklisterna börjar närma sig 30 till antalet nu. Sedan arbeta fram till lunch på kontoret, hem och packa ryggsäcken och slö-rulla i solskenet ut mot Lidingö. Enbart maten på Rönneberga är tillräcklig för att motivera en vistelse där, nu ska jag dessutom få lyssna på Calle Friberg, Henrik Sparr, m.fl. i ämnen jag faktiskt är intresserad av, det känns förmånligt. Jag har inte så bra koll vilka andra som ska dit men det blir säkert skönt häng i år också.

Rönneberga for the win.

Lidingö for the win.

Förutom maten och sällskapet är mitt fokus i helgen att förbättra tekniken. Det var verkligen en stark aha-upplevelse för mig på förra årets läger, hur stor skillnad tekniken gör, allt handlar inte om kondition.

Det är 16 dagar till Lidingöloppet och i nästa vecka måste jag lägga upp en träningsplan. Jag är ganska van vid kort förberedelsetid så det ska nog gå bra, så länge kroppen tillåter. Eftersom jag avverkade 200 kuperade mil i januari och kände mig skapligt stark anmälde jag mig till tävlingsklass och satte ett tidsmål på två timmar och 30 minuter. Men med över två månader utan träning så behöver jag tänka om. Förra året körde jag på två timmar och 45 minuter och för att vara realistisk är nog tre timmar rimligt. Precis som förra året kommer trivsel framför resultat, jag ska plåga mig lagom.

 

I slutet av januari.

Kan inte låta bli att delvis skylla mitt nya tidsmål på lunchrestaurangen utanför mitt kontor. Asiatiskt käk är relativt nyttigt men det spelar ingen roll om portionerna är enorma. Ibland har jag disciplin att be om doggy-bag men uppenbarligen inte tillräckligt ofta. Det är priset jag får betala när jag vägrar sponsra ICA med mina lunchpengar, sånt pysslar inte vi restaurangägare med.

Hoppas hinna med några bilduppdateringar från lägret i helgen, stay tuned!

Kategorier:
MTB XC 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettionio med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!