Le Mond XC Club - MTB-bloggen - Kalle | Bicycling.se

Kalle Lööw


Mest lästa


Le Mond XC Club

7 mar 2018
av: Kalle Lööw

Åkte på en rejäl släng av influensan och har fortfarande inte återhämtat mig helt och fullt, så tyvärr varken träning eller cykling just nu. Men att dricka kaffe och planera cykelresor är inte dumt det heller, i juli blir det MTB både på Island och runt Lake Tahoe. Can´t wait!

Facebook svämmar över av reseerbjudanden som jag vill åka på, guidade turer i Nepal, enduro på Madeira, crosscountry i Italien och Turkiet, etc.. Finns det något bättre än cykelresor? Så mycket roligt men så lite tid.

Men på tal om kaffe, för några veckor sedan gick jag en master barista course i Melbourne. En veckas kaffestudier i vad som anses vara den ”hetaste” caféstaden just nu. Fick med mig mycket inspiration och förhoppningsvis kan vi snäppa upp kaffekvaliteten ytterligare på caféet under våren.

Sverige är en kaffedrickande nation och vi har som ni vet en stark fikakultur som är välkänd över hela världen. Enligt legenden kommer ”fikan” från kyrkliga sammankomster back in the days. Efter kyrkomötet träffades folk i församlingshemmet eller motsvarande för att samtala. Och dricka kok- eller bryggkaffe. Kaffets kvalitet var inte det viktigaste, utan själva stunden tillsammans.

Fikapausen flyttade in på arbetsplatserna, kaffemuggen i hand gav ett legitimt alibi för att ta ett break från arbetet (Det sägs att IKEA har påverkat fikastundens längd genom att sätta en ny standard för muggarnas storlek). Kaffet kom från kaffemaskiner och dess dåliga kvalitet var ett tacksamt samtalsämne.

I början av 90-talet kom espresson till Sverige och 10 år senare startade det första mikrorosteriet och vi introducerades för specialkaffe. Vi svenskar upptäckte att kaffe faktiskt kan smaka gott. Skillnaden mellan specialkaffe och kommersiellt kaffe får jag nog återkomma till, det kräver sitt eget blogginlägg.

Tänkte avsluta med att berätta om Le Mond XC Club som vi startade i höstas. LMXCC är egentligen bara en facebookgrupp än så länge, där vi bjuder in medlemmarna till cykelturer. På torsdagar kör vi ”Frejloopen” och på söndagar lite olika. Meningen är att Frejloopen ska vara ett kort och intensivt träningspass, förberedande inför exempelvis Lidingöloppet. Vi kör samma runda varje gång och man kan tävla mot sin egen tid på Strava. Söndagar är mer i utflyktsform. Sök upp oss på facebook och join the fun. 

Vid starten av Frejloopen.
Mörkercykling, riktigt nice om man har bra lampor.

 

Frej - kort och intensiv!

Som ni kanske minns var det en relativt regnig höst så vi fick avbryta torsdagsturerna lite tidigare än vi tänkt, för att inte slita för mycket på Frejloopen. Ser nu fram emot att komma igång igen!

Kategorier:
MTB XC 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextionio med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!