Efterlängtat MTB-läger på Lidingö, eller ta nya steg i utveckling till bättre cyklist...å´ ha mycket trevligt på resan! - Lidingöloppet 2019 - Carl | Bicycling.se

Carl Haglund


”40+are som återupptäckt MTB efter många års uppehåll. Sist jag cyklade stig var på 90-talet och min första helstela MTB kom i byggsats från tyska Wheeler. Sedan dess har det mest blivit cykelpendling. Delmål mot Vasan 2018 var just LidingöloppetMTB 2018, resultat blev helt ok men gav kanske främst mersmak och revanschlusta, så nu ser fram emot årets upplagor”

Efterlängtat MTB-läger på Lidingö, eller ta nya steg i utveckling till bättre cyklist...å´ ha mycket trevligt på resan!

16 apr 2019
av: Carl Haglund

Tjaba, tjena, hallå!

Så då var det dags för det årliga lägret inför LidingöloppetMTB!

Förväntansfullt hade jag packat bilen full redan kvällen innan för att kunna slänga in cykeln och åka direkt på fredagen efter jobbet.

Incheck på Södergarns kursgård kl 16:00, cykling redan 17:00! Schemat bådar gott!

Första passet var ett litet uppvärmningsvarv på närbelägen slinga och sedan en teknikbana med testrundor och sedan valfri fördjupning med feedback. Ciceronerna Calle Friberg och Henrik Sparr bjöd på en bra blandning av teknik och övningar med guidning i Lidingöspåren.

Efter en schysst lasagnemiddag så väntade lite meksnack och Q&A kring detta! En goodiebag utdelning med VitaminShot, Clif bar, Maurten gel och Maurten energidryck inför nästa dags distanspass. Snacket gick lite mellan broms/växeljusteringar on the fly, dämparinställningar, däcktryck, tubeless och allehanda uppgraderingar....

Lördagmorgon och frukost vid 8:00, samling och utfärd 9:30. Härlig Frukostbuffé bådade för en lika härligt distanpass, Tomas Gustavsson anslöt till träningen. Test av Maurten Energidryck i flaskstället och en 3L vätskeryggsäck blev min packning förutom sadelväskan med mekprylar och ett förstaförbands kit i ryggfickan.

Filmade distanspasset men hann inte med att fota eller filma så mycket annat då fokus låg helt på att cykla i härligt vårväder på fina torra spår.

Tillbaka till lunch och ytterligare en härlig Buffé med fräscha grönsaksblandningar, laxbiffar, ris och lite olika såser...precis vad hungrande MTB-cyklister behöver! Paus och kaffe med Lidingölopps info sedan eftermiddagspass med gästciceron Andreas Danielsson "filosofie doktor i Bromsteknik" där vi fick bli vän med vänster pekfinger och sladda med cyklarna i gruset.....lite oPK med tanke på klagomaffian men tillika kuligast av aktiviteter!

Förberedd bastu med öl och snacks för hugande efter kylig eftermiddagstur. Gött med en bra stretch efter uppmjukande svettbastu.

Middag med ytterligare god mat i tre rätter! Paus och sedan mycket inspirerande föreläsning av Skrinnarlegenden Tomas Gustavsson!!

Söndag och sista dagen: frukost 8:00 sedan start 9:30 med liten uppvärmningsrunda och sedan en stafett i fredagens modifierade teknikbana. Har vi lärt vår läxa och kan vi prestera detta under stress/tävlingsmoment ( allt i god trevlig anda)? Paus innan lunch med lite tränings snack och uppladdnings snack med våra ciceroner Calle och Henrik.

Lunch och fika sedan adjö för ett återseende till den 4:e Maj!

Lägret var en fröjd och mycket trevligt cykelfolk att tjöta allt mellan himmel och jord. Tack till Södergarn för ett trevligt boende och god mat!! Stort tack till Calle, Henrik, Andreas och Tomas samt alla deltagare för att fint läger och mycket trevligt cykel umgänge!!

Snart är det dags.....bättre nu än senare!

Mvh /Calle

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugoåtta med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!