Kallt, varmt å kallt igen.....åsså varmt! - Lidingöloppet 2019 - Carl | Bicycling.se

Carl Haglund


”40+are som återupptäckt MTB efter många års uppehåll. Sist jag cyklade stig var på 90-talet och min första helstela MTB kom i byggsats från tyska Wheeler. Sedan dess har det mest blivit cykelpendling. Delmål mot Vasan 2018 var just LidingöloppetMTB 2018, resultat blev helt ok men gav kanske främst mersmak och revanschlusta, så nu ser fram emot årets upplagor”

Kallt, varmt å kallt igen.....åsså varmt!

28 feb 2019
av: Carl Haglund

                                       

Tjenare alla monsterdiggare!

Vädret har verkligen kastats om helt till vår men med kall nordanvind. Torrt, blåsigt men soligt många dagar. Snart kanske det kan bli lite stigcykling såvida det inte blir blött då blir det lite för mycket åverkan i tidigt vårskede på marken och undervegetationen. Det gäller ju att vara försiktig med de stigar vi har till förfogande och inte öka onödigt slitage som kan leda till sura miner från andra än cyklister och i värsta fall utesluta oss från vår kära natur.

Tills dess så nöter jag asfalt och grusväg och kanske något motionsspår. Jo jag vet att vi inte är välkomna på de flesta motionsspåren men när jag cyklar så river jag inte upp något underlag och jag cyklar så pass tidigt att inte ens hundägarna är ute i spåren...så ingen skada skedd!

Jag har inte fått tag i (väntar på kina-leverans) mina nya fästdelar till min kamera utrustning än så det fick bli en variant på min gamla uppsättning med actionkameran och några stationära filmningar med den nya kameran. Ett litet smakprov på en av mina storstadsrundor. Värmen gör ju att mina tår mår bättre efter 1,5h så hoppet finns att kunna förlänga turerna snart igen. Elsulor, superstrumpor och de hederliga neopreneöverdragen efter en viss tid så finns ingen värme kvar hos tårna oavsett teknik...men, men det vänder temperaturmässigt. Och JA det kommer ett bakslag innan det vänder helt!

Cykelservicen tuggar på i lagom takt och nu har jag en stigsmiskare inne för dämparunderhåll och en länkagekoll!

Jag blir lite sugen på en fullgungare men det får vänta ett tag till eller till Trisslotten säger att jag kan ;-D  

Ha det gott och hoppas att inte bara ni som bor söderöver får njuta av stigcyklingen utan att det torkar upp och blir fint på stigarna även norröver!

Nedräkningen startar snart!

mvh /Calle

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettiotvå med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!