Lördagsrundan eller Lidingörunda med koll av valda bandelar - Lidingöloppet 2019 - Carl | Bicycling.se

Carl Haglund


”40+are som återupptäckt MTB efter många års uppehåll. Sist jag cyklade stig var på 90-talet och min första helstela MTB kom i byggsats från tyska Wheeler. Sedan dess har det mest blivit cykelpendling. Delmål mot Vasan 2018 var just LidingöloppetMTB 2018, resultat blev helt ok men gav kanske främst mersmak och revanschlusta, så nu ser fram emot årets upplagor”

Lördagsrundan eller Lidingörunda med koll av valda bandelar

19 mar 2019
av: Carl Haglund

Hoj, hoj på er alla cykelfrälsta!

Tittar alltmer ohälsosamt på fulldämpade skogscyklar..... Först var det Scott Ransom eller Genius, Orbea Rallon, GT-Sanction expert, även den lite ovanligare Bold med sin Unplugged Volume2 å nu så släppte Santacruz sin Megatower!! Ujujujujuj så mycket fina cyklar det finns...och alltför lite finanser!

Nog om det, jag tog min HT (som jag är mycket nöjd med!) på en lördagstur och hade faktiskt lite tur med vädret så jag slapp nederbörden men den hade ju redan fallit och fanns kvar i spåren som testades. Det blev en tripp ut till lidingö och de roligare banavsnitten av MTB-loppet. Blött var det och bitvis den tidigare upplevda rodelbanan från Hellas men i stort hyffsat underlag. Hamnade i lervälling vid ett dåligt dränerat parti av vägbygge som svämmat över den grusiga cykelbanan/stigen. Men det som inte dödar härdar! Det blev en hyffsat lång runda från start till mål och fokus låg på lägeskoll samt distansen.

Fruktiga "powerbars" för energi och en vätskeryggsäck med 3 liter gick åt då regnkläder anbefalldes och gav upphov till mycket svettningar...kläderna gick bokstavligen att vrida ur litrarna av ryggans innehåll! Men en skön runda med glada miner från morgonpigga hundrastare. Frukost smakar sällan så gott som efter en härlig "misärrunda".

Kamera fästningen funkade inte riktigt så det blev en lågt inställd bildvinkel men det gav något av en rapport från lidingöbanorna iaf, det blir nya försök och bättre bildvinkel framöver. Tänkte hålla koll på ban konditionen fram till Maj så håll tillgodo så länge med denna korta rapport!

Ha det gott och häng i för snart är vi inne i April å sen är det dags för vårens stora MTB-lopp!

Mvh /Calle

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiosex med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!