Snö-smockan som blev is-smockan som blev översvämnings-smockan! - Lidingöloppet 2019 - Carl | Bicycling.se

Carl Haglund


”40+are som återupptäckt MTB efter många års uppehåll. Sist jag cyklade stig var på 90-talet och min första helstela MTB kom i byggsats från tyska Wheeler. Sedan dess har det mest blivit cykelpendling. Delmål mot Vasan 2018 var just LidingöloppetMTB 2018, resultat blev helt ok men gav kanske främst mersmak och revanschlusta, så nu ser fram emot årets upplagor”

Snö-smockan som blev is-smockan som blev översvämnings-smockan!

11 feb 2019
av: Carl Haglund

Västerbroutsikt kl 05:00

Tjenixen igen!

Gymträningen har nu gått in i vardagens schemaläggning så det känns bra. Första veckan på nya jobbet har dock kastat runt det lite och förvirrat cyklingen men det börjar ordna upp sig och de dagliga veckopendlingarna får bli tre till fyra pass/vecka där minst ett men helst två blir av den längre sorten 50km och mer. De kortare cykelpassen får bli minst 20+km och med högre intensitet, ja så får det bli! Idag rullade cyclocrossen men nästan en månad har skogscykeln rullat med monsterdubb i kletig blötsnö med svartis under, genom återfrusen slask ala tvättbräda och en huvudstad med citygator som mer liknar sladdriga rodelspår! 

             

Nya träningsrutiner kan ju innebära nya prylar också, fick ett presentkort i avskedspresent från gamla jobbet så den utnyttjades snabbt till ett inköp av smidig camelback rygga med 2L-blåsa och isolerad slang för vinterbruk. De korta pendlingarna har inte behövt vätska under färd men nu med längre rundor så hinner torkan i munnen göra sig gällande och slask i bidonen är inget roligt.

Cykelköks verksamheten rullar på och nu har jag minst tre cyklar inne varje vecka, glasslådor och skumbollslådor kommer väl till pass för att organisera muttrar och skruvar för varje kund/cykel. Tillfredsställelsen är total när kunden efter testrundan utbrister: "det är som du sa, känslan är tillbaka med nya fräsha slitdelar! som ny!". För även om de till synes hatat sin cykeln, när den kommer in till mig rostig skitig och utsliten, så är de nöjda och nykära i sin trotjänare när de hämtar ut den igen. Extra glädjande är det ju också när de vid återbesök berättar att de börjat ta hand om sin pärla numera efter mina diplomatiska förmenanden.

Längtar till snöfritt och torra skogar, att inte behöva så mycket kläder och framför allt att inte frysa om tårna så jäkligt....plus/minus noll och blött är ingen bra kombination för tårna. Hellre -10 och torrt men det händer ju bara ett par dagar varje vinter här i "kalaskulan" av Sverige.

Ha det gott och kämpa på med träning oavsett vad, det kommer att betala sig om någon månad!

/Calle

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtiotre med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!