Analys av cyklisten och kärlek till hojen - Lidingöloppet 2019 - Kristina | Bicycling.se

Kristina Larsson


Mitt namn är Kristina Larsson, 44 år och boende utanför Kävlinge/Lund i Skåne.Gift med Hans-Petter och tillsammans har vi Felix 19 år och Sandra 16 år. Började med racer när jag gjorde halvklassikern men fann efter det inte riktigt den cyklingen tillräckligt kul och utmanande. Provade MTB och fick känna ÄKTA cykelglädje. Alla sinnena fick verkligen fart. Doften av skog, backarna, hjärtslagen, de snabba svängarna, stengärden, rötter, läskigt, yes klarade det, är ingen elit men kung i min värld ett slag. Är envis, sticker iväg själv, vurpar ibland, skrattar, älskar min hoj. Cyklade Vasan ganska orutinerad för några år sedan så Lidingöloppets 63 km är en bra utmaning. Kristina

Analys av cyklisten och kärlek till hojen

11 apr 2019
av: Kristina Larsson

Aktivitus Testklinik & Coachning - Testade och vi har ett resultat
Kollade in Aktivitus redan när dörrarna slogs upp i Malmö och var lite påväg redan då. Det som egentligen hejdade mig var att jag hade bild av att det riktade sig mest till elitsatsande.
Här kommer verkligheten;
Jag fyller i ett ganska gediget formulär med diverse frågor några dagar innan bokad tid via nätet. På plats förklarar Martin tydligt upplägget. Jag möts av en avslappnad miljö och får snabbt känslan av att ingen fråga är för dum för att ställa.
Dagens tester innefattas i vad de kallar Avancerat Test Cykel, VO2max och Wingate.
Siffror matas in och okej, upp och trampa. Håller kadensen och ökar watt allteftersom. Fick frågan hur är känslan om och om igen. Tycker det är mycket återkommande runt känslor inom cykelsporten... Ja, ja jag lär mig nytt hela tiden. 
En skvätt blod som togs om och om igen lämnade svar om vad som hände i kroppen. Efter lite olika tester har vi fått fram var min tröskel ligger, uthållighet, zoner, min syreupptagningsförmåga och även maxpulsen. Snygga färgglada grafer förklarade efter testerna en hel del och polletten trillade ner allt eftersom. Lärde mig både om mig själv och cykelträning i sig. Tänk nu vet jag exakt vid vilken puls och watt jag ska ligga för att fettförbränna. Bara en sån sak.
Varierad träning alltid bra men 3 * 10 minuters intervaller ska köras och träning runt tröskelvärdet. Inte gå så långt över vilket är precis vad jag gjort mååååånga gånger. Fick höra jag hade bra pannben. Bara va? Han måste mena min envishet. Samma sak?
Något som måste lyftas är att värdena sätts inte i förhållande till någon annans värden. Om jag är starkare eller uthålligare än andra är oväsentligt där och då.
Så även om du är motionär så kan värdena vara värdefulla och ge riktmärken att träna efter. In och kolla runt på hemsidan som har mer att erbjuda. www.aktivitus.se
Stort tack till Martin och Aktivitus
Nu till checklistan inför Lidingöloppets 63 km.
Cykeln behöver ses över. Dagarna gick..Var, vem, vad, boka tid?
Ringer Lars Jönsson på Bikefix i Genarp. Redan i telefonen får jag det trygga beskedet; "Det löser vi" och jag kände hur axlarna sjönk.
Väl där, vilken goding och gnistan i Lars ögon gick inte ta miste på! Han brinner bokstavligen för detta med två hjul. Förutom allt han fixat med min cykel erbjuder han mig en fin cykelrunda utanför slingorna i Genarp. Det ser jag verkligen framemot. Inte nog med att han servar, han guidar och även hyr ut cyklar. Kolla in på www.bikefix.se
Tack för tipset Sandra Backman och tackar Lars än en gång för snabb service och sina goda råd.
I helgen är det cykelläger ute på Lidingö. Ska bli superroligt, lärorikt och förhoppningsvis jobbigt. Vi ska få hänga med Calle Friman och Henrik Sparr.
Så taggad!
Är det nu man får kalla sig cyklist?
Kristina

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettiosex med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!