Cykling varvat med löpning - flåset måste upp - Lidingöloppet 2019 - Kristina | Bicycling.se

Kristina Larsson


Mitt namn är Kristina Larsson, 44 år och boende utanför Kävlinge/Lund i Skåne.Gift med Hans-Petter och tillsammans har vi Felix 19 år och Sandra 16 år. Började med racer när jag gjorde halvklassikern men fann efter det inte riktigt den cyklingen tillräckligt kul och utmanande. Provade MTB och fick känna ÄKTA cykelglädje. Alla sinnena fick verkligen fart. Doften av skog, backarna, hjärtslagen, de snabba svängarna, stengärden, rötter, läskigt, yes klarade det, är ingen elit men kung i min värld ett slag. Är envis, sticker iväg själv, vurpar ibland, skrattar, älskar min hoj. Cyklade Vasan ganska orutinerad för några år sedan så Lidingöloppets 63 km är en bra utmaning. Kristina

Cykling varvat med löpning - flåset måste upp

27 jan 2019
av: Kristina Larsson
NU är snart januari förbi och det har återigen snöat på och termometern visar minusgrader.
Ja, ja för det tränas det inte mindre men mer inomhus under veckan som gått.
Passade på att möta upp morbror Gunnar Nilsson i Malmö. Löpintervaller stod på agendan inomhus på bana för att jobba med flåset och mjölksyran som jag inte riktigt fixar. Gunnar springer för Heleneholms IF och jag med men jag är inte så aktiv. Jag gillar tävlingsmomenten men fixar inte nåt vidare resultat och kroppen håller dåligt. Gunnar däremot har vunnit Lidingöloppet i löpning flertalet gånger och senast var förra året. Han är rikskänd och kan verkligen detta med träning och målfokus.
Vi värmer med 10 varv och har efter det avhandlat det bistra vädret, pensionärsrabatter och en argsint hund som bitit honom i skinkan. Som tur var hade han dubbla byxor på men visar glatt upp sin blåmärksfärgade bakdel.
Sen körde vi på!
Vi möttes samman under vilopauserna och jag lyssnar på morbror. Det pratas tävlingar, rekord, om att ta ut steget, slappna av, stumma ben, nordiska rekord, träning, varvtider och jag skrattar gott och suuuuuger in gnistan i hans ögon.
Efter knappt två timmar och kanske lite väl mycket snack så låg min 400 m på plus fem sekunder så då var det dags att tacka för sällskapet. Men Gunnar han skulle springa mer och det är just detta som skiljer oss åt. Han tränar betydligt mer varje vecka året runt år efter år efter år. Sa jag han fyller 86 i år? Bjuder på en bild efter passet och en från när vi sprang milen i Ystad en skön vårdag.
På vägen hem efter intervallpasset var jag i alla fall helt klart tankad med ytterligare inspiration inför mitt mål i maj.
Fick i veckan även bland annat till mitt första tvåtimmarspass på trainern.
Fortsättning följer....
Hörs snart igen
Kristina

Kategorier:
MTB 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextiofyra med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!