Lidingöloppet 2019 - Kristina | Bicycling.se

Kristina Larsson


Mitt namn är Kristina Larsson, 44 år och boende utanför Kävlinge/Lund i Skåne.Gift med Hans-Petter och tillsammans har vi Felix 19 år och Sandra 16 år. Började med racer när jag gjorde halvklassikern men fann efter det inte riktigt den cyklingen tillräckligt kul och utmanande. Provade MTB och fick känna ÄKTA cykelglädje. Alla sinnena fick verkligen fart. Doften av skog, backarna, hjärtslagen, de snabba svängarna, stengärden, rötter, läskigt, yes klarade det, är ingen elit men kung i min värld ett slag. Är envis, sticker iväg själv, vurpar ibland, skrattar, älskar min hoj. Cyklade Vasan ganska orutinerad för några år sedan så Lidingöloppets 63 km är en bra utmaning. Kristina

Bra pass - kan jag bli annat än starkare

10 feb 2019

Ännu en härlig vecka har gått. Kroppen jobbar på, snön är nu helt borta och Skåne har plusgrader. Jippi!!!

Under veckan har jag sprungit några mil. Ett snackepass fick jag till med min kompis Caroline. Är stort fan av denna variant att umgås. Jag är inte helt bekväm med att JAG pratar längre stunder samtidigt som jag springer men förmodligen springer jag då liiite för fort. Men det gör inget för min kära vän har så mycket att säga...alltid.

Denna vecka har jag även provat nytt pass som Core board på gymmet som är precis som det låter coreträning. Jodå att stå still på plattan och spänna säte och den där vikten man dras med därbak gick väl helt ok. Men seriöst, utfall, hukställning, stång, vikter och gummiband... Kroppen vobblade för höften kändes inte stark nog. Det var grym träning men framförallt tyckte jag instruktören styrde upp oss bra. Finns inget värre än när jag inte får till övningarna rätt.

Men klart jag har cyklat mtb också. Förutom spinning i veckan så har jag fått till backintervaller ute i blåst och regn på landet. Från att den längsta är knappt 1 km till den kortaste som är desto tuffare. Blev inga tårar, inga brustna blodkärl eller NU SKITER JAG I DETTA OCH CYKLAR HEM. Eftersom jag var ute och cyklade ensam i detta blöta vädret så kunde jag både sagla och svära ostört. Konstaterade även att det var en god idé att i alla fall försöka hålla munnen ganska stängd för utan stänkskydd piskade vätan på rejält i ansiktet från däcket. Glurp, glurp.

 

Kämpa på alla mtb-lovers!

Hörs snart igen ännu starkare!

Kristina

Min egen lilla fest

3 feb 2019

En del veckor uteblir rätt balans mellan familj, träning och jobb. Hand upp du som klarar balansgången alla dagar i veckan. Hurra och grattis till dig!

Även om jag fått till pass både inne och ute i veckan så visste jag vad jag behövde framåt helgen. Jo, sömn och träning i skogen. Så när lördagen kom och cykeln började rulla mot skogen kunde min egen lilla fest äntligen ta vid.

En mil dit hade jag framför mig och kom på mig själv med hur belåten jag kände mig. Hjärnan började omgående sortera veckans tankar. Jag njöt alltmer och hälsade glatt på alla jag mötte. Det var ganska isigt på sina ställen och detta gjorde att jag cyklade lite bredvid stigarna. Jag var så uppe i min cykling i skogen att jag helt missar vad klockan hinner bli. Hm, jag har liksom en mil hem också och vi skulle på barnkalas. Oj!! Nu blir det puls hem. Lämnar skogen bakom mig och kör på genom några villaområden, viker sen in på en lång grusväg. De öppna fälten gör att den kalla vinden slår emot mig. Typiskt med motvind när jag har så galet bråttom hem. Ser inga hästar på vägen så långt ögat kan nå. Bra! Nu börjar jag trampa på rejält. Det regnar men det märker jag knappt. Mjölksyran suger tag i mina lår. Grymtar högt och slår av en växel, trampar ur och upp på rött igen. Så småningom kommer en lätt uppför och jag börjar nu smått avlida. Jag drar och drar och drar tramporna under mig. SÅ äntligen skymtar jag vårt hus och rundar av min egen lilla fest.

Det blev ett bra tvåtimmarspass rakt in på träningskontot. Blev visserligen ganska trött och blöt men ack så roligt jag hade haft..

Trampa på så hörs vi snart igen

KristinaFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!