Sömn, sol och smärtsam återhämtning - Lidingöloppet 2019 - Kristina | Bicycling.se

Kristina Larsson


Mitt namn är Kristina Larsson, 44 år och boende utanför Kävlinge/Lund i Skåne.Gift med Hans-Petter och tillsammans har vi Felix 19 år och Sandra 16 år. Började med racer när jag gjorde halvklassikern men fann efter det inte riktigt den cyklingen tillräckligt kul och utmanande. Provade MTB och fick känna ÄKTA cykelglädje. Alla sinnena fick verkligen fart. Doften av skog, backarna, hjärtslagen, de snabba svängarna, stengärden, rötter, läskigt, yes klarade det, är ingen elit men kung i min värld ett slag. Är envis, sticker iväg själv, vurpar ibland, skrattar, älskar min hoj. Cyklade Vasan ganska orutinerad för några år sedan så Lidingöloppets 63 km är en bra utmaning. Kristina

Sömn, sol och smärtsam återhämtning

6 apr 2019
av: Kristina Larsson

Hej alla kämpar! 

Härlig vind och sol med kompis Caroline blev flera timmars njutning sådär en fredag. Ja, ja ha inte dåligt samvete alla ni som satt med handen i chipspåsen till Let's dance. Ni har självklart er träningsform under kontroll...

Själv har jag även varit på löparläger i dagarna två tillsammans med min löparklubb, Heleneholms IF på Vallåsen. En helg fullspäckad med träning, inspiration och fantastiskt god mat hos Vallåsens Värdshus. Visst är läger roligt? Utövar, pratar och andas löpning.

 

Jag blev tipsad om en app (Sleep Cycle) som känner av hur du sover. Av nyfikenhet testade jag appen redan samma natt jag fick tipset på lägret. För mig är det djupsömnen som styr hur länge jag behöver sömn. Bilden längst upp visar min sömn i lördags. Snacka om lång djupsömn!! Vaknar med känslan om att sovit djupt, gott och utvilad. Den känslan vaknar jag ofta med men i veckan testar jag appen igen flera nätter. Barnen insjuknar, bilen hamnar på verkstad, mycket på jobb och har några puckar kvar inför Lidingöloppet. Behöver nya cykelskor, har inte testat vad jag ska äta och dricka under loppet. Vill få in några fler långpass. Om jag vill kan jag stressa upp mig hur mycket som helst men NEJ. Sömnen blir i alla fall därefter när det surrar för mycket i boet...

Tillbaka till lägret

Backintervallerna med ojämnt underlag blev sådär för ryggslut och vristerna. Trots yogapass och massor med stretch blev kroppen inte så munter. Det är tufft och träna med dessa duktiga löparna och jag viker ogärna ner mig. Eftersom jag vet hur sliten jag kan bli efter en så intensiv helg hade jag bokat en låååång ganska smärtsam djupgående massage som gjorde susen och kortade därmed ner återhämtningen avsevärt rent fysiskt.

Det blev även ett skönt långpass i fint väder upp till åsen och totalt en rejäl löparrunda på 2 1/2 timme. Nice!! 

Nu i helgen fick jag till ett långpass till på 73 km i strålande sol i korta byxor. Yeeeeaay! Tyckte kroppen kändes stark men tryckte inte på så jättehårt. Vi cyklade inom vår lokala "Cykelhandlaren i Löddeköpinge" som firade 10 år. Jag passade på att nätverka med Landskrona Cykelklubb.

 

Aktivitus 

När jag trycker på, rycks med av alla starka i ett lopp drar jag på mig syra och detta är något som bränner mig. Det stör mig jättemycket och har gjort i flera år och eftersom jag får surr i boet måste störningen elimineras. Så i nästa vecka är det jag som stegar in på Aktivitus i Malmö för att få kläm på i vilket skick min kropp är. Konditionstest, mätning av mjölksyra, syreupptagningsförmåga ja alltså var och när är jag som svagast. Vad händer, hur löser jag eller undviker problem när jag kör över min kapacitet. När krampen kommer, är det helt kört?

Ska bli spännande minst sagt! Återkommer med resultatet.

 

Imorgon blir det Vallåsen igen men med MTB-töser. Tyvärr är Downhillspåren stängda men höjdmetrarna ser jag framemot att bemästra.

 

Ut och trampa runt. Finns det något annat att göra som skulle ge mig lika mycket?

Kristina

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugosju med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!