Vi har resultat - jag och min cykel - Lidingöloppet 2019 - Kristina | Bicycling.se

Kristina Larsson


Mitt namn är Kristina Larsson, 44 år och boende utanför Kävlinge/Lund i Skåne.Gift med Hans-Petter och tillsammans har vi Felix 19 år och Sandra 16 år. Började med racer när jag gjorde halvklassikern men fann efter det inte riktigt den cyklingen tillräckligt kul och utmanande. Provade MTB och fick känna ÄKTA cykelglädje. Alla sinnena fick verkligen fart. Doften av skog, backarna, hjärtslagen, de snabba svängarna, stengärden, rötter, läskigt, yes klarade det, är ingen elit men kung i min värld ett slag. Är envis, sticker iväg själv, vurpar ibland, skrattar, älskar min hoj. Cyklade Vasan ganska orutinerad för några år sedan så Lidingöloppets 63 km är en bra utmaning. Kristina

Vi har resultat - jag och min cykel

10 mar 2019
av: Kristina Larsson

Fin bild i Bökeberg med torrt underlag förra helgen. Desto blötare var det nu i helgen.

Håll i er! Håll i hatten! Stoppa pressarna! Hör upp! Lyssna noga!

Vi har resultat. Jag säger vi för det känns seriöst som att jag och min cykel numera är ett vi.

Okej såhär är det. Jag har tränat varierat i många år men aldrig riktigt fått till det. Jag har sprungit många lopp med mjölksyra från början till slut och kroppen har surnat hundratals gånger. Då har jag något ostrukturerat kört på med träningen enligt vad jag lärt mig. Att träna långt med låg puls, träna intervaller med hög puls och kör tröskelpass. Undvik mellanmjölkspassen, det händer inget, ger inget. Stressa inte, ät bra och sov gott. Återhämtning är VIKTIGT. Sen hör jag ordet känsla. Va?! Känsla? Det är väl bara och bestämma såhär gör jag med min kropp. Ska jag nu känna efter också. Men jag förstår nu lyckligtvis vilken känsla det handlar om.

Två helger har jag nu fått till skogscykling i Bökeberg. Bra slingor, dock omärkta så sällskap har jag raggat tag på. Stormbyar har svept in över Skåne i helgen och skyfallen har inneburit stora mängder vatten. Josefin, en nyvunnen mtbvän och jag bestämmer redan innan vi skiljs åt förra helgen att vi skulle ses nu i helgen igen. Hennes man Andreas hängde på. Skönt med guider och jag kan fokusera på backar, rötter och lite sten.

Jag kollar vädret kvällen innan. Jo regn väntas. I skogen brukar blåst och regn inte vara så farligt. Går upp tidigt och noterar att det regnar rejält. Åh nej nu kommer mitt sällskap kanske backa ur. Men se det meddelandet kommer aldrig så cyklingen blir av. Regnet fortsätter och jag vågar inte hålla uppe hastigheten på vägen för all blåst och nederbörd. Väl framme var det snabbt och få på alla prylar, upp på cykeln och äntligen iväg in i skogen. Det låg ett och annat träd som gett vika i stormen men det var i alla fall inte så blött inne i lövskogen. Visst var det lite halt på rötterna men det hade jag räknat med. Liten söt skylt visade vägen.

Backarna gick bra. Inga stumma ben och ingen mjölksyra alls. Blev ett underbart pass och efteråt fick jag till en starka-muskler-pose.

När det är riktigt skitväder så brukar jag tänka att det är bra att träna just då. Rundan blir mer utmanande vilket är bra. Det blir glattit, dyngigt, sämre sikt, blöta kläder som börjar skava, bromsar som tjuter och inte tar. Broar som blir hala och jord, barr och löv i kedjan och ansiktet.

Tillbaka till resultatet som var dagens ämne.

JAAA vi är på grymt god väg. Vi, jag och min cykel. Kroppen har svarat på träningen. Gjort annorlunda? Jo jag har lagt mest krut på det jag är absolut svagast i nämligen mjölksyreträning. Att inte låta kroppen surna. Detta genom spinning i olika intervallformer med måååånga pass. Detta för att få det till att lossna. I spinningsalen har jag satt mig längst fram så det går bara inte mygla. Jag har nära till papperskorgen om det blir för tufft. Tro mig, jag vet exakt hur många steg och hur många sekunder det skulle ta för att nå fram. Spännande och se hur stark och uthållig jag hinner bli innan Lidingöloppet.

Finns inga genvägar, bara att träna fortsatt klokt. Tänk till och gör det du med.

Kristina

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiosex med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!