Helgens utmaning; Lida Loop - Långloppsbloggen - Malin Jones | Bicycling.se

Malin Jones


Malin Jones bor i cykelvasastaden Mora med sina två barn, en halvgalen hund och ett par katter. "För fem år sedan fick jag en startplats till Cykelvasan 45km av min far och sedan dess gör jag ständiga försök till att slå personliga rekord på olika lopp jag hunnit med att pröva. I år är planen att köra hela Mitsubishi MTB Challenge. Varenda lopp vill jag vara med på. Barnen, som är födda 2006 och 2007 kommer jag också att dra med mig. Tanken är att göra det här till ett fem månaders utdraget familjeäventyr. Den naiva delen av min hjärna säger ”satsa på top-10 i klass D40”, den mer verklighetsförankrade delen av min hjärna säger ”Var glad om du tar dig till tävlingarna och kommit ihåg att ta med dig alla grejer du behöver till dig själv och barnen”. Kul ska det bli i alla fall, ruskigt kul och säkerligen en del inslag av kaos. Mer av det kommer ni få ta del av här i bloggen framöver"

Mest lästa


Helgens utmaning; Lida Loop

5 jun 2018
av: Malin Jones

Ny vecka nya möjligheter och om fem dagar är det dags för långloppscupens tredje deltävling; Lida loop. Jag har lämnat en bedrövlig träningsvecka bakom mig och vet inte riktigt hur jag ska lägga upp denna veckas träning. Att försöka ”kompensera” för missad träning veckan innan ett lopp känns inte heller aktuellt. Så här när jag snart är 40+ känns det som att återhämtningstiden efter ett hårt pass blir rätt lång. Jag snackar om dagar, innan jag känner mig helt 100% igen, vilket man så klart vill känna sig när det är dags för race.

Lida loop blir ytterligare en tävling som jag aldrig har prövat tidigare och på grund av avståndet mellan Mora och Tullinge så är det inget som har känts särskilt lockande att åka och ”provköra” heller. Efter Långa Lugnet då jag missbedömde min åktid med en halvtimme (i positiv riktning) så vet jag inte längre vilka förväntningar jag kan ställa på mig själv. Men om jag får en kanondag igen och kör in ca 35min efter kvinnoeliten så skulle jag kunna gissa på att jag kör loppet runt 3:15 +/- 10 minuter. Jag sätter 3:15 som mål!

Barnens lopp är 22km långt och deras starttid är senare än min, dock bara 10 minuter så jag kan nog se till att de kommer iväg som de ska ändå. Vi planerar dessutom att provköra deras bana på lördagen så de känner sig lite förberedda på vad som komma skall. Kanonväder tycks det också ska bli!

I helgen hade vi loppet Siljan Runt här i trakterna. Jag valde att stå över detta år för att bara få ta det lugnt en helg och komma ikapp lite med alla hushållssysslor som halkar efter när jag varit borta några helger här på sistone. Jag är sån som vill vara med på ALLT roligt som erbjuds, speciellt när det gäller cykling, men ibland måste man öva på att säga nej. Det var såklart många från Mora CK som körde. Bland annat min pappa, han som fick in mig på cykling som livsstil. Jag försöker nu övertala honom att köra några av Mitsubishi MTB callenge´s lopp. Jag tror han är sugen på Mörksuggan åtminstone (nära hem). Räknar med en familjekamp på det loppet då även min lillasyster ska köra.

I natt sov jag fem timmar, det är alltid sömnen som får ta stryk när livet leker men från och med idag är det läggdags klockan 21. Allt annat som ska göras hemmavid får vänta tills nästa vecka. Behöver jag säga ens att jag räknar minuterna tills jag går på sommarlov?

 

Min far, 64år. Taggad inför Siljan Runt, 16 mil landsväg i härligt sommarväder.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiotvå med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!