Långa lugnet – Jag är redo för dig! - Långloppsbloggen - Malin Jones | Bicycling.se

Malin Jones


Malin Jones bor i cykelvasastaden Mora med sina två barn, en halvgalen hund och ett par katter. "För fem år sedan fick jag en startplats till Cykelvasan 45km av min far och sedan dess gör jag ständiga försök till att slå personliga rekord på olika lopp jag hunnit med att pröva. I år är planen att köra hela Mitsubishi MTB Challenge. Varenda lopp vill jag vara med på. Barnen, som är födda 2006 och 2007 kommer jag också att dra med mig. Tanken är att göra det här till ett fem månaders utdraget familjeäventyr. Den naiva delen av min hjärna säger ”satsa på top-10 i klass D40”, den mer verklighetsförankrade delen av min hjärna säger ”Var glad om du tar dig till tävlingarna och kommit ihåg att ta med dig alla grejer du behöver till dig själv och barnen”. Kul ska det bli i alla fall, ruskigt kul och säkerligen en del inslag av kaos. Mer av det kommer ni få ta del av här i bloggen framöver"

Mest lästa


Långa lugnet – Jag är redo för dig!

20 maj 2018
av: Malin Jones

Skrubbsåren läkta, musklerna mer anpassade och banan bitvis prövad. 

…eller ja, redo och redo, jag känner mig betydligt bättre förberedd än vad jag var inför Billingeracet i alla fall och jag ska fortsätta förbereda mig genom att bygga upp en sömnbuffert varenda natt fram tills på söndag (jag tror verkligen på mig själv när jag skriver detta).

Arrangörerna av Långa lugnet erbjöd idag en ”prova på banan” tur. Vilken grymt bra idé av dem! De var tydliga på inbjudan att banan skulle köras på 3,5 timme, så redan när jag läste det visste jag att jag skulle få problem med att hänga med. Jag tänker nämligen att jag kommer bli väldigt nöjd med alla tider under 4 timmar på söndag och jag är ganska bra på att uppskatta min kapacitet.

Utöver att det skulle bli kämpigt för mig idag så började min morgon inte särskilt bra. Starten skulle gå klockan 9:00 och jag har väldigt svårt att få i mig frukost, men fick i alla fall i mig uppskattningsvis 300 kalorier genom att truga i mig en tallrik havregröt. Jag gled dessutom in på Lugnet i sista minuten så någon tid för toalettbesök fanns det inte, alltså den här typen man ofta behöver när man suttit i bilen en timme på morgonen och sipprat på en kopp kaffe.

Långa lugnet banan (i alla fall de 27 kilometer av den som jag körde idag) är en ”allt eller inget” typ av bana. Om det inte är lättåkt grusväg/skogsväg så är det smal stig, stökigare än mitt hem är just nu, det vill säga jättestökigt! Jag förstår varför jag kan ha varit den enda där idag som körde utan heldämpat. Asså, det är verkligen inte roligt att studsa fram som en pingpongboll över stenar uppstickande som en hel jävla bergskedja längs stigen. Det hade förvisso gått att göra turen aningens bekvämare genom att släppa ur hälften av all luft jag hade i däcken. Men just idag när jag låg bland de sista cyklisterna såg jag inte det som en möjlighet. Jag hade tappat dem och sedan inte hittat tillbaka till bilen. Så är det ju det här med riskerna för punktering då man kör med lite lägre lufttryck, vilket jag drabbats av några gånger på mina träningsrundor och som numera gjort mig lite feg att släppa ur luft. Vad är värst egentligen, punka eller hårda däck på stökig stig? Jag vet inte, båda är lika jävligt! Jag behöver helt enkelt en heldämpad cykel! Så om jag börjar spara nu, så kanske jag har en tills det blir dags för mig att köra D50-klassen för jag tänker då inte ha en cykel som väger mer än 10kg. Jag har det tillräckligt tungt som det är att kämpa mig framåt i uppförsbackarna, och att skala av några kilo från mig själv verkar vara en omöjlighet när jag nått en ålder av 40+!

Hur som helst, det var en grym uppslutning på denna ”pröva på banan” tur (eller så är det så här mycket folk jämt som cyklar i Falun). Det var uppskattningsvis över 50 pers där och jag stötte till och med på min all time favoritlärare där, Hannele från högskolan Dalarna. Jag tror hon också bara cyklade första loopen, men jag vet inte helt säkert för jag var så långt efter att hon säkert hade hunnit halvvägs hem innan jag var klar med loop ett.

Kommande vecka har jag tänkt lägga upp så här:

Måndag: vila

Tisdag: racer med Mora CK

Onsdag: tur i skogen

Torsdag: tur i skogen

Fredag: vila

Lördag: köra "loop 2" med barnen

Söndag: RACE

Ni kommer väl också dit hoppas jag. Anmäl er idag om ni inte gjort det för i morgon kostar det 200kr extra.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiotvå med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!