Lidingöloppet MTB 2018 - Långloppsbloggen - Malin Jones | Bicycling.se

Malin Jones


Malin Jones bor i cykelvasastaden Mora med sina två barn, en halvgalen hund och ett par katter. "För fem år sedan fick jag en startplats till Cykelvasan 45km av min far och sedan dess gör jag ständiga försök till att slå personliga rekord på olika lopp jag hunnit med att pröva. I år är planen att köra hela Mitsubishi MTB Challenge. Varenda lopp vill jag vara med på. Barnen, som är födda 2006 och 2007 kommer jag också att dra med mig. Tanken är att göra det här till ett fem månaders utdraget familjeäventyr. Den naiva delen av min hjärna säger ”satsa på top-10 i klass D40”, den mer verklighetsförankrade delen av min hjärna säger ”Var glad om du tar dig till tävlingarna och kommit ihåg att ta med dig alla grejer du behöver till dig själv och barnen”. Kul ska det bli i alla fall, ruskigt kul och säkerligen en del inslag av kaos. Mer av det kommer ni få ta del av här i bloggen framöver"

Mest lästa


Lidingöloppet MTB 2018

6 maj 2018
av: Malin Jones

Gratis bilder från lidingöloppet från cykelkanalen.se Den här bilden togs medan jag och Linda fortfarande höll sällskap. 

Jag var helt insatt i förutsättningarna innan start, krasslig och med knappt hälften av mil i benen jämfört med förra året samma tidpunkt. Ändå står jag i startfållan och hoppas på något slags mirakel, att jag ska välsignas med en superduper-kanondag, det har ju hänt förr då oanade krafter slagit ner som en blixt från himlen. En sån där dag då det känns som energin kommer räcka i all evighet. Det skedde tyvärr inget mirakel, om man inte räknar med det fullständigt perfekta vädret.

Under första milen hade jag sällskap av Linda Tuvesson, men då vi kom till Aborrbacken fick hon sprätt i benen och drog ifrån, jag såg henne inte igen. Efter två mil började jag kolla ner mot klockan för att se hur långt det var kvar till mål och efter 38 km gick banan förbi parkeringen och jag såg min bil. Helt ärligt funderade på om jag skulle bryta där och då. Sen påminde jag mig själv om varför jag var där och att dessa tillfällen inte ges så ofta, och då menar jag tillfällen att få cykla i mysig skog under klarblå himmel. Och VAD i helvete skulle jag säga till kidsen om jag kom hem utan medalj??? Man bryter ju inte ett lopp bara för att man är lite putt då man inser att det kommer bli en sämre tid än året innan. Man bryter endast lopp om man av någon anledning håller på dö, om man ramlat och skadat sig på ett sätt så att man inte kan cykla, eller kanske om cykeln gått sönder och det inte finns någon att låna… Det är i alla fall det jag sagt till barnen.

Det jag tog med mig hem till Mora var:

-Flera mil i benen

-Flera mil i skogen

-Mental träning på att hantera det där med att inte alltid köra bättre än innan

Och så klart känslan av roligt, roligt!

Jag har också lärt mig ett annat sätt att se på det här med PR-tider från samma lopp fast olika år. I stället för att jämföra sig med sina egna tider så ska man jämföra sin skillnad i minuter gentemot vinnaren. Tittar jag på dessa tider så var jag bara en minut sämre i år. Kändes genast mycket bättre när jag räknade på det sättet.

Innan start fick jag chansen att utbyta ett par ord med några bloggläsare. De påtalade att jag inte skrev så mycket om min träning, att det var lite svårt att få grepp om vilken form jag är i. Det finns en enkel anledning till detta, nämligen att jag inte har tränat särskilt mycket, jag har nog bara samlat på mig strax över 100 mil. Än så länge. Det ska såklart bli ändring på det, jag går bara och inväntar sommarlovet (och snöfria skogsstigar). Kommande vecka ska jag iallafall bara ägna åt lätt rullande och återhämtning, måste ju vara återställd igen tills på lördag när det är dags för Billingeracet. Så ska jag pröva det här med MTB-O, vilket automatiskt kommer bli ett lugnt pass, kan liksom inte se mig själv köra 30km/h och hålla rätt på vart jag befinner mig på en karta samtidigt. 

Nu kräver hunden att få komma ut på sin kvällsrunda. Hörs!

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet arton med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!