På min stig i skogen... - Långloppsbloggen - Malin Jones | Bicycling.se

Malin Jones


Malin Jones bor i cykelvasastaden Mora med sina två barn, en halvgalen hund och ett par katter. "För fem år sedan fick jag en startplats till Cykelvasan 45km av min far och sedan dess gör jag ständiga försök till att slå personliga rekord på olika lopp jag hunnit med att pröva. I år är planen att köra hela Mitsubishi MTB Challenge. Varenda lopp vill jag vara med på. Barnen, som är födda 2006 och 2007 kommer jag också att dra med mig. Tanken är att göra det här till ett fem månaders utdraget familjeäventyr. Den naiva delen av min hjärna säger ”satsa på top-10 i klass D40”, den mer verklighetsförankrade delen av min hjärna säger ”Var glad om du tar dig till tävlingarna och kommit ihåg att ta med dig alla grejer du behöver till dig själv och barnen”. Kul ska det bli i alla fall, ruskigt kul och säkerligen en del inslag av kaos. Mer av det kommer ni få ta del av här i bloggen framöver"

Mest lästa


På min stig i skogen...

3 feb 2018
av: Malin Jones

Som representant för Mora och ett annalkande Vasalopp känns det mer eller mindre som min plikt att ge någon form av snörapport. Här är den;

DET ÄR SJUKT MYCKET SNÖ.

Det är sååå mycket snö ute nu att man troligtvis kan utlova snögaranti även för 2019-års Vasalopp. Om Cykelvasan blir genomförbar i sommar, det törs jag inte ens tänka på. Stundvis känns det som en omöjlighet att så här mycket snö hinner tina bort på några futtiga månader, de där som räknas till sommar alltså.

Missförstå mig inte, jag är av den sort som vill ha vinter när det ska vara vinter ute. Tydliga årstider med andra ord och det är makalöst vackert med vinterlandskap. En promenad genom skogen, på något hyffsat hårt skoterspår, sänker stressnivåer och blodtryck med uppskattningsvis minst 40 enheter. Stressdämpande är det däremot inte att scrolla igenom instagramflödet. Kanske jag helt enkelt bara ska sluta följa vissa cyklister.., 15 mil distans idag, 10 i förrgår… o.s.v. PÅ BARA VÄGAR!! Jag fattar inte, bor vi ens i samma land??

Hur är det möjligt att det är 100% snöfritt bara 3 timmars bilfärd från Mora? Och skulle det komma någon snö i deras trakter verkar den ligga kvar i ett dygn ungefär, sen börjas det igen, bilder från deras distanspass med en varmt rödorange lågställd sol i bakgrunden. Jag blir nästan argsint avundsjuk och hatet mot min 20 år gamla trainer i sovrummet bara växer. Hur ska mina få timmar på den kunna ge något i jämförelse mot vad ”alla andra” söderut verkar få? Livet är som vanligt, tufft men orättvist. Olyckligt att det inte är längdskidor jag fastnat för.

 Well well, om två månader befinner jag mig på Mallis. Då tänker jag ta igen vinterns alla missade distanspass. Jag längtar. LÄNGTAR!

 

 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittiofyra med siffror i fältet här


Kommentarer


2018-02-10 07:20   Magdalena Enges

Ha känner igen mig precis i det du skriver. En slags hat kärlek till vintern. Men lugn dina pass på trailern ger resultat och efter några turer ute är du minst lika bra som de i grå Sverige . Vi får njuta av vår vackra vinter..:)

 

2018-02-03 19:59   Robert

Skulle gärna byta till mig en mer snösäker vinter. Nu har vi förvisso lite snö. Nu. :)

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!