Sista dagarna på Mallis - Långloppsbloggen - Malin Jones | Bicycling.se

Malin Jones


Malin Jones bor i cykelvasastaden Mora med sina två barn, en halvgalen hund och ett par katter. "För fem år sedan fick jag en startplats till Cykelvasan 45km av min far och sedan dess gör jag ständiga försök till att slå personliga rekord på olika lopp jag hunnit med att pröva. I år är planen att köra hela Mitsubishi MTB Challenge. Varenda lopp vill jag vara med på. Barnen, som är födda 2006 och 2007 kommer jag också att dra med mig. Tanken är att göra det här till ett fem månaders utdraget familjeäventyr. Den naiva delen av min hjärna säger ”satsa på top-10 i klass D40”, den mer verklighetsförankrade delen av min hjärna säger ”Var glad om du tar dig till tävlingarna och kommit ihåg att ta med dig alla grejer du behöver till dig själv och barnen”. Kul ska det bli i alla fall, ruskigt kul och säkerligen en del inslag av kaos. Mer av det kommer ni få ta del av här i bloggen framöver"

Mest lästa


Sista dagarna på Mallis

5 apr 2018
av: Malin Jones

Så fort cyklarna är inlämnade är det som att luften går ur en, hela kroppen sjunker ihop och mungiporna drar sig ofrivilligt ner mot marken. Äventyret som jag längtat efter i ett halvår är nu över och kvar finns bara lite bilder, en lätt nyans av solbränna och ömmande muskler. I morgonbitti bär det av mot Skandinavien igen.

De två sista dagarna har varit fantastiska med bättre väder än vad jag vågat hoppas på och sällskap av klubbkompisar från Mora CK. Igår bar turen av söderut mot Randa. Det blir lite annan typ av cykling när man är ett gäng, högre tempo, mera snack och färre titta-på-kartan-pauser. Alltid är det någon som vet vägen. Den enda gången vi hamnade på "fel" väg var när "någon som visste vägen" råkade vara jag(!). Men det var egentligen skitsamma för vi hamnade där vi skulle till sist ändå. Jag är lite typen som navigerar efter solen och så länge vi hade den i ryggen så visste jag ju att vi var på väg åt rätt håll i alla fall. I princip så är alla vägar här på ön fina så man kan gott och väl köra på lite känsla i mellan åt.

I dag blev det en kort tur. Kort men otroligt vacker. Vi åkte österut mot Formentor och tillbaka. Det blev knappt 4 mil och inte ens 1000 höjdmeter. Kanske det var lite slöseri med "Malorca tid" att inte utnyttja en så fin dag till fullo men en annan anledning till att jag är här är att hitta tillbaka till någon form mental lugn och ro, komma ifrån jobb, stress, vardag och matlagning. Vila upp mig så jag kan köra all in fram till sommarlovet.

Veckan har gett mig 29 timmar på cykeln varav 3 timmar har varit i de högre pulszonerna. Nu gäller det bara att hålla i det här med träningen och prioritera rätt när jag kommer hem. Det verkar som att vi kommer att ta med oss lite sol och värme hem om inte prognosen ljuger så det ska nog inte bli några problem. Nu är det bara en dryg månad kvar till långloppscupen drar igång. Det känns grymt skönt att ha något nytt att längta till och se fram emot.

Kategorier:
Cykelkultur Bicyclings Cykelresor Landsväg 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettiofyra med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!