Två dagar kvar till Lidingöloppet MTB - Långloppsbloggen - Malin Jones | Bicycling.se

Malin Jones


Malin Jones bor i cykelvasastaden Mora med sina två barn, en halvgalen hund och ett par katter. "För fem år sedan fick jag en startplats till Cykelvasan 45km av min far och sedan dess gör jag ständiga försök till att slå personliga rekord på olika lopp jag hunnit med att pröva. I år är planen att köra hela Mitsubishi MTB Challenge. Varenda lopp vill jag vara med på. Barnen, som är födda 2006 och 2007 kommer jag också att dra med mig. Tanken är att göra det här till ett fem månaders utdraget familjeäventyr. Den naiva delen av min hjärna säger ”satsa på top-10 i klass D40”, den mer verklighetsförankrade delen av min hjärna säger ”Var glad om du tar dig till tävlingarna och kommit ihåg att ta med dig alla grejer du behöver till dig själv och barnen”. Kul ska det bli i alla fall, ruskigt kul och säkerligen en del inslag av kaos. Mer av det kommer ni få ta del av här i bloggen framöver"

Mest lästa


Två dagar kvar till Lidingöloppet MTB

3 maj 2018
av: Malin Jones

Hur kunde det bli maj så fort? Och hur kan det vara Lidingöloppet MTB på lördag? Om TVÅ dagar? Det kändes som att det var minst två månader kvar, förra veckan! Min hjärna måste ha fastnat kvar i något ”winter mode”, troligtvis för att det fortfarande ligger snö kvar på 85% av alla skogsstigar här i Mora. Ja, för min del hade det förvisso inte gjort så stor skillnad ändå, jag har varit lite krasslig till och från i två veckors tid nu, men räknar kallt med att det ska ha släppt tillräckligt tills på lördag samt att benen (ännu mera) kommer kännas som två betongklumpar.

Lidingöloppet 2018 – 34 stycken anmälda i damernas tävlingsklass (i skrivande stund). Det kanske är bra, för då kan jag komma till jobbet på måndag och säga att jag kom på plats 34 vilket ju låter sjukt bra i cykelsammanhang. Jag tar för givet att ingen kommer ställa några följdfrågor. Skulle jag placera mig bättre än det beror det troligtvis på avhopp, punkteringar eller andra händelser (själv får jag bara punka på träningspass, host host..).

Det gör ingenting att jag för tillfället inte är den bästa versionen av mig själv, det gör inte ens någonting om jag inte skulle lyckas slå personligt rekord i år på den här banan. Vet man med sig att man varje dag gör så gott man kan med allt som hör livet till och liksom lyssnar till sin inre röst när man borde vila, när det finns mer att ge o.s.v. då behöver man aldrig bli besviken på sig själv. Man är inte bättre än man är liksom och visst kan man känna sig besviken på den biten ibland, att man inte är bättre. Men man kan alltid trösta sig med att cykling är sjukt kul oavsett hur bra man är. Att köra lopp på cykel är om ännu roligare än sjukt kul. Alla taggade människor, det där ljuvligt sköna pirret i kroppen innan start, adrenalinet under själva loppet och lättnaden när det är över och man bara längtar tills nästa gång.

Det har hänt mycket roligt den sista veckan. Bland annat har jag och kidsen fått våra "Mitsubishi MTB challenge – cykelkläder" från 8848 Altitude. Det är inte bara snygga kläder, de sitter som smäck med, grym kvalité och passform. Vill man köpa egna likadana kan man göra det här.

Det andra roliga är att jag har köpt en HUSVAGN!!! Asså, ibland undrar jag om jag ändå inte har någon som ser efter mig i andevärlden. Jag menar, hela vintern har jag kollat efter husvagnar som max fått kosta 10.000kr, men jag hade ju inte tänkt köpa vilket skit som helst. De husvagnar jag hittat i den prisklassen som varit dugliga har befunnit sig i Skåne eller Haparanda, sånt orkar jag liksom inte med. Så idén var ju att låna en husvagn från syrrans kille, dessvärre var den så stor och tung att den tillsammans med min bil skulle få en totalvikt på över 3500kg. Det betyder att jag skulle få lov att komplettera mitt körkort till en variant som kallas B96. Skitdrygt, men bara att ta tag i, så jag bokade uppkörningsprov som skulle skett i onsdags 11.20. Ångesten var extrem då alla ”backa-med-släpvagn-gener” tyvärr gått till min lillasyster. MEN, på tisdagen 08.30 när jag sitter och käkar frukost så bläddrar jag samtidigt på blocket, och vad får jag se dyka upp? EXAKT den husvagn jag letat efter i månaders tid!!! Den fanns dessutom i MORA!! Jag brydde mig inte om att det var röd dag och tidigt på morgonen. Skickade SMS direkt och när jag fick svar så avbokade jag min uppkörning, två timmar innan tiden hade gått ut för att jag skulle missa det där med att få tillbaka pengarna för uppkörningen. Vilket jävla flyt!!! Nu längtar jag efter sommarlovet så jag kan få piffa upp den lite, sy gardiner, sy ny klädsel… tror jag ska gå med ”High Chaparall” tema, spegla livet liksom.

Oj, nu har klockan rusat iväg igen, hade ju lovat mig själv att lägga mig senast 21:00 varje dag den här veckan för att åtminstone inte dyka upp på Lidingö med sömnbrist! Vi ses där va?

Lidingöloppet MTB 2017 - I mål på 3 tim och 2 sekunder. Startled 8 motionsklass. 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiosju med siffror i fältet här


Kommentarer


2018-05-04 09:35   Malin Jones

Vad kul! Då önskar jag dig lycka till Jenny.

 

2018-05-03 22:01   Jenny

Vi ses på Lidingö, jag gör premiär i tävlingsklass, så du får konkurrens om 34:e platsen 😉

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!