Vem? Vad? Varför? - Långloppsbloggen - Malin Jones | Bicycling.se

Malin Jones


Malin Jones bor i cykelvasastaden Mora med sina två barn, en halvgalen hund och ett par katter. "För fem år sedan fick jag en startplats till Cykelvasan 45km av min far och sedan dess gör jag ständiga försök till att slå personliga rekord på olika lopp jag hunnit med att pröva. I år är planen att köra hela Mitsubishi MTB Challenge. Varenda lopp vill jag vara med på. Barnen, som är födda 2006 och 2007 kommer jag också att dra med mig. Tanken är att göra det här till ett fem månaders utdraget familjeäventyr. Den naiva delen av min hjärna säger ”satsa på top-10 i klass D40”, den mer verklighetsförankrade delen av min hjärna säger ”Var glad om du tar dig till tävlingarna och kommit ihåg att ta med dig alla grejer du behöver till dig själv och barnen”. Kul ska det bli i alla fall, ruskigt kul och säkerligen en del inslag av kaos. Mer av det kommer ni få ta del av här i bloggen framöver"

Mest lästa


Vem? Vad? Varför?

16 jan 2018
av: Malin Jones

Nytt år och nya möjligheter, nya framgångar och nya bakslag, nya chanser till lycka och andra stunder av misär. Nya planer och idéer… som t.ex. att köra hela långloppscupen. Varenda lopp. Tillsammans med mina två alster. Ett utdraget, fem-månaders familjeäventyr. Det är det som är planen, min idé.

 Man ska sikta mot stjärnorna för att nå grantopparna sägs det. Jag kommer att ta sikte mot stjärnorna och hoppas på att nå yttersta kvisten på blåbärsriset. MTB är en onekligen en växande sport och där finns många starka, snabbingar. Men lika många är vi som bara älskar att vara ute i skogen och flåsa oavsett startled. Vi som ser oss själva som vinnare när vi äntligen och efter många försök tar oss upp för en bråkig backe på vår vanliga träningsrunda. Lika många (eller fler) är vi som firar med champagne då vi slagit personligt rekord med tre minuter på något lopp vi cyklat året innan. Själv heter jag Malin och tillhör den sistnämnda kategorin på hjul.

 Vi bor i cykelvasastaden Mora. Jag, min flicka Saga född -06 och min grabb Terje född-07, så har vi en halvgalen hund också som brukar följa med oss på stigarna och springa bredvid.

 Egentligen är det jag som har bestämt att vi ska hålla på MTB:a oss över stock och sten. Det är inte så att barnen tycker att det är direkt tråkigt att cykla men de sysslar hellre med parkour, simning eller dans. Parkour är inte riktigt min grej, inte dans heller för den delen, så det här med MTB är något vi kan göra tillsammans. Vi kommer ut i friska luften, får motion, tillfällen att umgås och möjligheter att se oss om i trakterna.

 Min grej är alltså cykling. Helst i skogen men även landsvägscykling tycker jag har sin charm och någon gång i framtiden har jag också tänkt ställa upp på en draghundstävling, sommartid när man kör med cykel i stället för släde. Planer och idéer råder det ingen brist på.

 När jag inte cyklar, tar hand om barnen eller tränar hunden så jobbar jag. Minst 40 timmar i veckan blir det, fast sista gången jag gjorde karriärsbyte så tänkte jag till, försökte vara smart liksom. Ställde mig själv frågan ”hur kan jag få ut det mesta möjliga av vårt års bästa tid?” Jag kom fram till att läraryrket såklart var det ultimata. TVÅ MÅNADER helt ledig varje sommar. Fantastiskt om ni frågar mig!

Glad tjej cyklar MTB

Kategorier:
Cykelkultur MTB 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtiotvå med siffror i fältet här


Kommentarer


2018-01-30 09:01   Anna Pojen

Ska bli kul att hänga med Malin! :)

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!