Etapp 3 - FAIRLIE TO LAKE TEKAPO - Pernilla Forsberg Tiger | Bicycling.se

Pernilla Forsberg Tiger


Pernilla är Ume'tjejen som slösar sina slantar på carbon, formgjutna cykelskor och gore-texkläder hellre än diamanter, höga klackar och pälskläder, och som föredrar sina semesterveckor i cykelsadeln med sittsår framför att ligga vid poolkanten med paraplydrinkar. Det är tjejen som säger ”jaa” hellre än ”näe” till cykeläventyr, och som ser möjligheter oftare än problem i det oväntade som dyker upp längs vägen.

Mest lästa


Etapp 3 - FAIRLIE TO LAKE TEKAPO

7 feb 2017
av: Pernilla Forsberg Tiger

Somnade i gårkväll och vaknade av att regnet smattrade mot tältduken. Kissnödig till trots blev jag tvungen att vänta ut regnet innan jag kunde ta mig ut till bajamajorna i mörkret. Sömnen sisådär. På morgonen fortfarande lätt regn så det var "mandatory extra gear" som gällde för alla tävlande, dvs extra varma kläder. Till frukost fick vi besked om att de dragit om banan på grund av kylan, bara 1 grad på toppen av första stigningen. I praktiken blev etappen 8 km kortare och bara 1700 hjm klättring totalt. 

Lilla förkylda och lite självömkande jag tackade Universum där jag satt i mitt tält och väntade in i det sista innan start i ett försök att behålla lite av värmen. I princip alla cykelkläder och förstärkningsplagg gick åt och ändå frös jag rejält i startfållan. Lite kul att vi nordbor, typ jag och Anna, var klart mest påpälsade till start. Många medtävlare i bara shorts och regnjacka, medan jag säkrat med slalomsockar i merino, skoskydd, benvärmare och extra regnshorts, goretex jacka, merino t-shirt och armvärmare, regnkeps, neoprenhandskar och halsduk, utöver tävlingsdressen 😳. De mesta av kläderna behövdes hela vägen till mål.

Även idag en ganska snabb start, men vi kom snart in i ett stabilt och självpåtaget tempo. Delar av banan bestod av "rolling hills" vilket passade Anna och hennes rygg bättre oxå. Efter ca 3 mil avtog regnet och övergick bitvis i en hiskelig blåst och mot slutet sol. Återigen en dag med obeskrivliga vyer. Placeringen blev på nytt 5:a med tiden 04:52:51, med 6:e och 7:e laget i kategorin Open Female hack i häl. Ja, således inget utrymme för misstag eller att lata oss i vätskestationerna under återstående etapper om vi ska behålla placeringen i totalen.

Peppar peppar, men nu på eftermiddagen känns faktiskt förkylningen bättre. Otroligt ändå vad kroppen kan prestera trots förutsättningarna. Hade jag varit hemma hade jag inte gjort många knop senaste dagarna utöver några långsamma intervaller mellan soffan och sängen, och definitivt inga tramptag. Fick sjöutsikt över Lake Tekapo från mitt tält idag dessutom. Visserligen med tältet rest på grovgrus, men konstigt nog så känns ALLT perfekt ändå 😁! Tyvärr lyckas jag inte ladda upp några bilder så dom får vänta till senare.

Lev & må!

/Pernilla

DISTANCE 80 KILOMETRES
ELEVATION 2,747 METRES

Otroliga vyer (Källa: The Pioneer MTB stage race 2017)

Vilket var mitt tält nu då?

Kategorier:
MTB Tävlingar 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittio med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!