Etapp 4 - LAKE TEKAPO TO LAKE OHAU - Pernilla Forsberg Tiger | Bicycling.se

Pernilla Forsberg Tiger


Pernilla är Ume'tjejen som slösar sina slantar på carbon, formgjutna cykelskor och gore-texkläder hellre än diamanter, höga klackar och pälskläder, och som föredrar sina semesterveckor i cykelsadeln med sittsår framför att ligga vid poolkanten med paraplydrinkar. Det är tjejen som säger ”jaa” hellre än ”näe” till cykeläventyr, och som ser möjligheter oftare än problem i det oväntade som dyker upp längs vägen.

Mest lästa


Etapp 4 - LAKE TEKAPO TO LAKE OHAU

9 feb 2017
av: Pernilla Forsberg Tiger

Ännu en kall morgon med bara 3 grader! Idag väntade en lite längre etapp med måttliga 1900 hjm. Om det inte vore för att höjdmetrarna då klumpat ihop sig till i princip en enda lång och brant backe. Delar av vägen fram till klättringen bestod dessutom av sugande cykling över åkrar och på gräs. Som tur hade vi en aidstation precis vid foten av berget. 

Klättringen visade sig brutal. Långa partier låg på mellan 15-20% grusväg och längre upp med lösa stenar. Många var tvungen att gå medan jag kunde cykla i princip hela sträckan till toppen. Mest tack vare min nya 12:e växel 😁. Tuffare blev det dock för Anna som hade fel utväxling med hänsyn till lutningen. Dessutom med sin onda rygg, en hälsena som krånglade och en begynnande förkylning i kroppen. Jag fick vänta in henne i omgångar om uppskattningsvis totalt ca 40 minuter. Den här sortens klättringar är enormt krävande. Att gå kan förefalla enkelt men det tar otroligt på vader, hälsenor och rygg. Det mest skonsamma för kroppen är således att cykla så långt det går Och bara stanna i nödfall. 

På toppen (av Ben Hur) väntade i alla fall en magisk utsikt över ett turkost vatten, och så givetvis en grym utförsskörning där Anna briljerade med sin teknik. Efter sista aidstation och med 26 km kvar till mål fick vi hjälp av vår dragvilliga amerikan och tjänade in några minuter på de övriga damlagen. Placeringen och tiden blev dock vår sämsta hittills och vi halkade ned till en 6:e plats i totalen. Anna hängig och eventuellt febrig på kvällen vilket gör tävlingens "Queen stage" i morgon osäker.

Lev å må!

/Pernilla

DISTANCE 104 KILOMETRES
ELEVATION 1,915 METRES


Vy från Annas cockpit.

Uppför och sedan utför Ben Hur (Källa: The Pioneer MTB stage race 2017)

Kategorier:
MTB Tävlingar 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiofem med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!