Etapp 6 - LAKE HAWEA TO SNOW FARM - Pernilla Forsberg Tiger | Bicycling.se

Pernilla Forsberg Tiger


Pernilla är Ume'tjejen som slösar sina slantar på carbon, formgjutna cykelskor och gore-texkläder hellre än diamanter, höga klackar och pälskläder, och som föredrar sina semesterveckor i cykelsadeln med sittsår framför att ligga vid poolkanten med paraplydrinkar. Det är tjejen som säger ”jaa” hellre än ”näe” till cykeläventyr, och som ser möjligheter oftare än problem i det oväntade som dyker upp längs vägen.

Mest lästa


Etapp 6 - LAKE HAWEA TO SNOW FARM

10 feb 2017
av: Pernilla Forsberg Tiger

6:e etappen och nu närmar vi oss Queenstown. Dagens målgång låg i Snow farm, en anläggning för längdskidåkning på höjden 1562 möh. Etappen var på måttliga 65 km och dryga 2000 hjm. Startplatsen låg dock bara på 281 möh så karaktären på cyklingen var, yes KLÄTTRING.

Benen kändes lite piggare idag som tur var för hostan är i stort oförändrad. Eftersom vi kör utanför den officiella tävlingen blev det sista startgrupp. En bit in i racet åkte vi genom en bike park längs en 10 km lång stigsektion, upp och ned och kurvigt om vart annat med perfekta doseringar bland träd och buskage. Hade ett litet "moment" då styret nuddade ett träd men lyckades rädda upp situationen. Till slut blev jag i alla fall alldeles snurrig av alla tighta svängar OCH framför allt cykelglad. Förstå! En Bike park mitt i ingenstans med superbra cykling!!! Vem hade anat det liksom?

Dagens långa klättring gick dessutom över förväntan och jag passerade en hel del åkare från tidigare startled, bland annat två av damteamen. Sluttid 05:04:08 (5), 30 minuter bakom vinnande damerna vilket jag känner mig nöjd med. Utom tävlan blir det inte direkt något rejs även om jag inte cyklar på latsidan. Anna tog det lugnt även idag och fokuserade på det sociala genom att samla på sig nya cykelvänner längs vägen.

I morgon väntar en lång utförskörning ned till Queenstown. Visserligen rymmer etappen ändå 1400 hjm inkluderat någon typ av taggförsedda växter längs med stigarna som vi ska undvika om vi vill slippa punktering. Banansvarig rekommenderade alla att fylla på sealant. Tydligen ska vi åka båt oxå. Blir säkert kul 😁.

Annars mår kroppen ganska bra frånsett öppna sadelsår samt solbrända öron från gårdagen. De flesta ser mer eller mindre halta och lytta ut vid det här laget så det känns helt normalt att gå lite bredbent och skylta med röda kålöron. -3 grader utlovas till natten så jag får sova med camelbaken i sovsäcken för att vattnet inte ska frysa 😬. Med facit i hand var det tur att jag packade med mig just vintersovsäcken.

Lev & må!

/Pernilla

DISTANCE 64 KILOMETRES
ELEVATION 2,077 METRES


Kul på hjul (Källa: The Pioneer MTB stage race 2017)

Kategorier:
MTB Tävlingar 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugotvå med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!