Kroatien, here I come! - Pernilla Forsberg Tiger | Bicycling.se

Pernilla Forsberg Tiger


Pernilla är Ume'tjejen som slösar sina slantar på carbon, formgjutna cykelskor och gore-texkläder hellre än diamanter, höga klackar och pälskläder, och som föredrar sina semesterveckor i cykelsadeln med sittsår framför att ligga vid poolkanten med paraplydrinkar. Det är tjejen som säger ”jaa” hellre än ”näe” till cykeläventyr, och som ser möjligheter oftare än problem i det oväntade som dyker upp längs vägen.

Mest lästa


Kroatien, here I come!

20 feb 2016
av: Pernilla Forsberg Tiger

”Jo, eller näe! En hel vecka borta från jobbet som egenföretagare med bara 8 veckors varsel kostar en slant! Ändå, det vore ju så jäkla kul! Men samtidigt så känner jag inte killen och tänk om han inte pratar engelska för jag kan ju inte ett ord tyska. Ja, eller om han är en überstark cyklist med krävande temperament!! Men tänk efter nu. Vad är det värsta som kan hända och hur trevligt skulle det inte kunna bli? Spännande dessutom! Jo, det blir ett ja, JAAA självklart!! Jag vill köra”.

Så blev det att jag hoppar in som ersättare i ett tyskt MIX-lag på en 4-dagars etapptävling i Kroatien den 13 - 16 april. Under de kommande veckorna är planen att blogga om förberedelserna och självklart även rapportera från själva tävlingen. Jag är egentligen en ALLDELES vanlig 46-årig norrlandstös som halkade in på MTB-skalet för några år sedan som följd av återkommande löparskador. Att jag sedan började köra etapplopp skyller jag främst på ett nyckelben som jag bröt hösten 2013.

Hittills har jag korsat alperna och halva Sydafrika och just idag kan jag inte tänka mig något mer lustfyllt än att spendera några av mina semesterveckor på etapplopp runt om i världen. Ska jag vara helt ärlig så kan det till och med vara så att jag utvecklat ett hälsosamt (vill jag tro) beroende av den här typen av cykling. Ekvationen är enkel. Ansträngningen som krävs kan kännas övermäktig i vissa stunder samtidigt som belöningen hittills varit obeskrivligt mycket större.

De flesta etapplopp för mountainbike körs i team om två. I höstas tappade jag dock min vapendragare och behövde därför hitta andra lösningar för att kunna fortsätta tävla. Inför cykelsäsongen 2016 konsulterade jag därför min trofaste vän Google. Till min glädje upptäckte jag att de flesta arrangörer erbjuder så kallad ”team partner market” för cyklister som saknar tävlingskompis. Perfekt tänkte jag och registrerade mig som ”sökande” bland annat för tävlingen i Kroatien. När vintern anlände så föll loppet successivt i glömska.

För knappt två veckor sedan fick jag dock ett mail från en tysk man som förlorat sin dam på grund av sjukdom och därför undrade om jag ville köra tävlingen i hennes ställe. Startavgift och boende var redan betalt. Efter ca 10 minuters övervägande stod svaret klart. Självklart! Några dagar senare, efter ett telefonsamtal på hygglig engelska och ytterligare mailväxling, så hade vi en överenskommelse, en plan för genomförandet och min flygresa bokad.

Upplägget ser i teorin ut enligt följande: Jag flyger ned till Stuttgart där min blivande cykelkompis och ytterligare ett tyskt team möter upp mig. Därefter kör vi 80 mil i husbil till Kroatien med tid att lära känna varandra bättre. Loppet går på fyra olika öar och övernattning sker på båtar som följer tävlingen. Hotellstandard och typ av rum, enkel- eller dubbelrum, är än så länge okänt för mig. Jag är inte särskilt blyg så att dela rum med en främmande man skulle säkert fungera bra. I det här fallet tror jag dessutom att samspelet blir så mycket enklare när cyklingen står i fokus. Efter tävlingen följs vi åt tillbaka till Stuttgart där jag tar flyget hem igen.

Nu har det visat sig att dom här killarna, som heter Edwin, Reiner och Christof, cyklat flera längre lopp tidigare, främst på landsväg och det hyggligt framgångsrikt. Exempelvis så vann min team partner Race Across America 2014 i sin åldersklass (+50). Ja okej, visst får jag lite prestationsångest. Men, mest umgås jag faktiskt med förhoppningar, cykellust och en växande kämpaglöd som förhoppningsvis når sin fulla potential lagom till start den 13 april. Varmt välkommen att följa cykeläventyret och se hur det hela förlöper! Själv har jag som vanligt inte en aning ;-)

Lev å må!

//Pernilla

Kategorier:
MTB Tävlingar 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextioåtta med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!