Lovers & friends...och lilla jag! - Pernilla Forsberg Tiger | Bicycling.se

Pernilla Forsberg Tiger


Pernilla är Ume'tjejen som slösar sina slantar på carbon, formgjutna cykelskor och gore-texkläder hellre än diamanter, höga klackar och pälskläder, och som föredrar sina semesterveckor i cykelsadeln med sittsår framför att ligga vid poolkanten med paraplydrinkar. Det är tjejen som säger ”jaa” hellre än ”näe” till cykeläventyr, och som ser möjligheter oftare än problem i det oväntade som dyker upp längs vägen.

Mest lästa


Lovers & friends...och lilla jag!

24 dec 2017
av: Pernilla Forsberg Tiger

Några dagar i solen utan dubbdäck. Hjärnan säger förstås ”ja”. Med några små ombokningar på jobbet lyckas jag frigöra resdagar runt helgen 16-17 december. Flyg, hitta flyg med bra anslutningar från Umeå med 1,5 veckas varsel!! Hmm. Teneriffa får det bli. Att få med någon av kompisarna är inte att tänka på så nära jul med den framförhållningen. Jag åker själv. Vill ju cykla.

Jag hittar ett ledigt hotell utan bollhav i närheten av Free Motions cykelshop i Los Cristianos...Tigotan Lovers and Friends!! Udda hotellnamn, men ja ja, strunt i det. Bara boka nu utan att tveka. Alla vet ju att det är när vi tvekar som kraschen lurar, på cykel i alla fall.

Det är min första resa till Teneriffa. Planen är att åka ned på torsdagen, reka och hyra cykel på fredag. Lördag guidad LVG-tur för att göra mig bekant med vägarna och söndag cyklar jag själv. Måndag blir latmaskens dag vid poolen.

En tur upp på Teide vill jag förstås göra. Lyckas få tag på en Specialized Roubaix i min storlek med skivbromsar. Oklart om skivbromsar är bättre men ger allra minst en falsk trygghet utför ändå. Hehe, minns att jag är MTB-cyklist.

På lördagen cyklar vi med start från T3, en stor sportanläggning där Free Motion har sin andra cykelshop. ”Rolling hills” står på menyn och på det lite klättring upp till Chio. Solen gassar, asfalten är slät och lyckan vet inga gränser. En inte allt för krävande tur, vilket passar bra som uppvärmning.

Eftermiddagen tillbringar jag på hotellets takterrass vid poolen bland älskande par. I egenskap av udda fågel kommer jag i samspråk med poolens livräddare som engagerar sig i min cykeltur för morgondagen. Han ritar en karta så att jag ska hitta den finaste och minst trafikerade vägen upp till Teide. Vilken flax, tänker jag och slurpar i mig de sista dropparna av uppladdningsdrinken.

Jämfört med Gran Canaria visar sig trafiken och vägarna här vid kusten aningens stökigare. Möjligen därför som jag ser så få cyklister. Att cykla med pondus är en fördel, det märks. En bit upp i bergen lugnar trafiken dock ned sig och utsikterna är vackra.

Vädret på Teidedagen är emellertid uselt på högre höjd. Jag cyklar en bit upp i berget och passerar San Miguel och fortsätter vidare till Granadilla där jag hade tänkt vika av upp till Vilaflor. Det ser blött ut så jag cyklar istället vidare längs TF28:an. Vänder i El Rio på ganska grov asfalt och tackar mig själv för att jag valde just en Roubaix.

Tillbaka i Granadilla har molntäcket lättat upp lite grann. Jag gör ett försök ändå. 12 km med 5-8 % lutning på en fin väg upp till Vilaflor. Väl där så börjar det småskvätta. Teide får vänta. Jag börjar frysa och hittar till slut den enda öppna restaurangen på en söndag. Det grillas hel kyckling i en tunna vid entrén. Cykeln får göra mig sällskap till bordet inne i restaurangen. Tur att den är ren och snygg. Alla pratar spanska och högtalarna skriker ut Mamma Mia med ABBA. Det hela känns aningens surrealistiskt på ett skönt sätt, tänker jag, och dricker upp min nya favoritdryck Barraquito, en lokal kaffedrink.

På väg tillbaka väljer jag en mindre väg som ansluter i San Miguel. Fantastiskt. Endorfinerna trängs i hjärnan. Utför på fin asfalt och nästan inga mötande bilar. Kan det bli bättre. Tänker att jag hade inte kunnat investera mina slantar bättre än på den här resan. Med värdefull tid att cykla och reflektera över livet och alla betydelsefulla människor i min närhet, i lugn och ro...skriver jag från takpoolen när jag precis får in en Mojito som jag inte beställt. En bit bort en Italienare som högljutt höjer sitt glas och skålar, ”to life”! Typiskt, jag skålar tillbaka och ler, med ena mungipan i alla fall. Att sola på takterrassen kan nog bli lika spännande som att cykla i bergen… ;-)

Lev & julmå & med önskan om ett Gott Nytt cykelår!

/Pernilla

På Teneriffa behövs inga dubb.

Obligatoriskt guidat fika på G i en av de små byarna vi passerade.

Takpoolen med utsikt. Perfekt ställe för trötta cykelben!

Bra med karta :-D

Söndagmogon och tråkigt väder på högre höjd :-(

Tog rygg på en Teneriffare i några kilometer. Skönt i motvinden. 

Snart i Vilaflor, men Teide får vänta.

Väldigt användbart lättviktslås när man stannar till...särskilt om man kommer ihåg låskoden!!!

Utan lås så fick hyrcykeln följa med in till bords på restaurangen!!

Kategorier:
Landsväg Resor 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiosex med siffror i fältet här


Mest lästa just nuFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!