Meet my team partner Anna crazypot - Pernilla Forsberg Tiger | Bicycling.se

Pernilla Forsberg Tiger


Pernilla är Ume'tjejen som slösar sina slantar på carbon, formgjutna cykelskor och gore-texkläder hellre än diamanter, höga klackar och pälskläder, och som föredrar sina semesterveckor i cykelsadeln med sittsår framför att ligga vid poolkanten med paraplydrinkar. Det är tjejen som säger ”jaa” hellre än ”näe” till cykeläventyr, och som ser möjligheter oftare än problem i det oväntade som dyker upp längs vägen.

Mest lästa


Meet my team partner Anna crazypot

7 nov 2016
av: Pernilla Forsberg Tiger

The Pioneer MTB Stage race närmar sig. I slutet av januari flyger jag och Anna till Nya Zeeland för att tävla på Sydön. 7 härliga etapper och totalt 549 km cykling. Fram till dess har vi många svettiga och plågsamt sköna träningspass framför oss. Det var planen för helgen i alla fall när gemensam träning i Tokstan stod på schemat. Min förhoppningen var barmarkscykling. Tji fick jag i busvädret.

Samtidigt. Toppenbra att ta pulsen på varandra och få tid tillsammans för att planera några av de många detaljerna inför tävlingen. Det här blir superskoj är min slutsats och låter er lära känna Anna lite bättre i min intervju av henne. En kul och fartfylld tjej minst sagt, så njut :-)

Lev & må!

/Pernilla

Anna

Anna, en tjej som gillar fart!

Namn: Anna ”solskenscyklisten” Carlsson
Ålder: 35 år
Bor: Sollentuna
Cykelklubb: MTB Täby
Hatar: Larver - är äckliga
Skor som hon inte kan vara utan: Flippflopps i allmänna duschar
Snarkar: Nej
Kör bil: Ja, så snabbt som möjligt
Stagelopp: Transalp (2015, 2016), Transpyr (2016)

Vad jobbar du med? Pilot på Norwegian sedan 2011.

Vad ser du för likheter mellan att flyga och MTB? Min mountainbike är nästan lika dyr som ett flygplan och båda tillverkas i så lätta material som möjligt.

Hur hamnade du på cykelspåret? Pappa var jätteduktig i cross och enduro. Jag ville också köra MC men mina föräldrar tyckte inte det var en bra idé. När jag var 18 år tog jag dock saken i egna händer och började cykla MTB i skogen istället. Jag tyckte det var superskoj att cykla tekniskt. Samtidigt hade jag svårt att lämna motorcykeldrömmen. Så när pappa körde förbi mig på endurohoj under Finmarksturen när jag själv gnetade i motvinden tog jag saken i egna händer igen och började tävla i roadracing istället under några år. Har hållit igång kondisen med sporadisk cykling efter det och hittade tillbaka till tävlandet igen 2014 då jag körde Lida Loop.

Hur kom du in på det här med etapplopp på MTB? Med knappt två veckors varsel fick jag en inbjudan av en kompis med frågan om jag ville ställa upp som teampartner på Transalp 2015. Efter två minuters betänketid svarade jag ”JA”. Jag har alltid älskat både berg och cykling. En perfekt kombination, samtidigt som jag tilltalades av utmaningen.

Vad är tjusningen med etapplopp? Det är intressant att upptäcka hur mycket kroppen klarar av. Under ett etapplopp kör man ju slut på kroppen med lång och tuff cykling dag efter dag och man orkar mer än man tror. Man cyklar ofta i fin terräng och belöningen efter aslånga klättringar är fantastiska utförskörningar i idylliska miljöer. Dessutom är det mest trevligt folk som deltar.

Vilka är dina styrkor som cyklist? Teknisk cykling och utför. Tycker om farten i utförsbackarna, samt att läsa stigar för då får jag jobba mer med cykeln. Presterar som allra bäst i varmt klimat.

Vad ser du fram mot när du tänker på The Pioneer? Ser fram mot att se NZ igen, särskilt att få se all natur från sadeln. Säkert trevligt folk och alla bor tillsammans i tältläger, en kul grej. Vill även köra för att nå så bra placering som möjligt. Har köpt en trainer för att kunna klämma in så många solskenspass som möjligt i vinter.

Vad blir ditt hemliga vapen under tävlingen? Jag har ett grymt pannben och ger inte upp i första taget.

Vad tror du att Pernilla kommer att uppskatta hos dig som teampartner? Jag är bra på att peppa och älskar tävlingsmomentet.

Vad tror du att du kommer att uppskatta hos Pernilla? Hon är stark, envis och ger aldrig upp. Vi har nog samma inställning, typ är målmedvetna och vill göra vårt bästa. Hon är snabb i depåerna, och jag tror inte att jag behöver vänta på Pernilla utför heller. Vi kommer att ha skitskoj och så blir det en massa kul killsnack på kvällarna.

Vilken fråga har jag glömt? Du glömde fråga mig vad mitt livsmotto är, dvs lev idag, imorgon kan det vara för sent. Jag skjuter aldrig upp mina drömmar, utan lever dom så snart jag bara kan. Vill exemplevis köra motorcykel genom Ryssland, Uzbekistan, Tajikistan, in i Kina och Mongoliet någon gång framöver.

Ett klipp från söndagens tur. Barmark, jo jag tackar!

Spångest

Snorhalt i lördags, men ingen spångest här inte!

Ungefär vid samma tidpunkt i Umeå - än mer snö!

Kategorier:
MTB Tävlingar 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttioett med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!