Nedräkning - The Pioneer MTB Stage race 2017 - Pernilla Forsberg Tiger | Bicycling.se

Pernilla Forsberg Tiger


Pernilla är Ume'tjejen som slösar sina slantar på carbon, formgjutna cykelskor och gore-texkläder hellre än diamanter, höga klackar och pälskläder, och som föredrar sina semesterveckor i cykelsadeln med sittsår framför att ligga vid poolkanten med paraplydrinkar. Det är tjejen som säger ”jaa” hellre än ”näe” till cykeläventyr, och som ser möjligheter oftare än problem i det oväntade som dyker upp längs vägen.

Mest lästa


Nedräkning - The Pioneer MTB Stage race 2017

3 feb 2017
av: Pernilla Forsberg Tiger

52 timmar utan riktig sömn är visserligen ett nytt personligt rekord men ingen direkt hit. Fullbokade flyg och en uppblåsbar nackkudde som läckte gjorde sömnen obefintlig. Vi landade i Christchurch kl 5 på morgonen efter 34 timmars flygresa från Arlanda, och förhopppningen var att få några timmars sömn. Dahhh! Först till kvällen stupade jag i säng och sov å andra sidan som en klubbad säl i 11 timmar. Vaknade till på natten för att pudra näsan och sträckte mig efter glasögonen (jag är i stort sett blind utan hjälpmedel). Först på väg tillbaka till sängen upptäckte jag att jag tagit solbrillorna på mig. Inte helt funktionsduglig hjärna med andra ord vilket resulterade i ett litet fniss åt mig själv.

Fördelen med den långa vakenheten var dock att jag direkt kom in i rätt dygnsrytm. Nackdelen att både jag och Anna nu är förkylda, troligtvis en följd av jetlagen. No panic. Starten går först på söndagmorgon så vi har lite tid på oss att komma i form igen.

Första dagarna har vi bekantat oss med Christchurch, shoppat upp oss inför tävlingen och monterat cyklar. Christchurch har en intressant och samtidigt lite kuslig historia vars innerstad är på återuppbyggnad efter jordbävningen 2011. Färgglada och trendiga containrar har blivit lösningen för handel och restauranger. Ett lite kul grepp.

Beträffande vädret så är det den sämsta sommaren i mannaminne. I morse var det 11 grader utomhus, vilket i och för sig är varmare än -11 och svensk vinter. Nu efter lunch soligt och varmt igen. Solskyddsfaktor +50 är den allmänna rekommendationen. Tydligen så är det ett hål i ozonlagret precis ovanför Nya Zeeland så vi har bunkrat för 7 dagars cykling med omfattande smörjning av armar, ben och ansikte...som förhoppningsvis inte blir sju dagar av regn och lera.

Idag registrering till tävlingen och i morgon eftermiddag racebriefing. Känslan just nu är viss otålighet med en stor längtan till startskottet. Prologen går i Christchurch nybyggda Adventure Bike Park och vi cyklar två gånger upp och ned. Vi räknar med att få hög puls och ha galet kul utför.

Under etapperna som följer hoppas vi på fantastiska vyer och många mil av lika fantastisk cykling. Vi kör i damklass med några av Nya Zeelands absoluta toppcyklister i startfältet. Målet blir att ta sig helskinnade hela vägen till Queenstown och förstås uppleva mängder av bikers high.

Undertecknad kommer att rapportera här på bloggen i mån av tid och uppkoppling. I vissa områden och på ett av tävlingscentrum är den mobila täckningen i det närmaste obefintlig. Under själva tävlingen utrustas därför varje team med GPS tracker för nödsituationer. Obligatorisk utrustning är även första hjälpen kit, överlevnadsfilt och visselpipa etc. Yes, we will survive. För dig som vill följa team Swedish Limited Edition (lag 241) publiceras dagligen (eller snarare nattligen) tävlingsresultat och även live tracking på tävlingens webbsida >>. Vi ses, hoppas jag!

Lev & må!

/Pernilla

En vy värd att trampa för (Källa: The Pioneer MTB Stage race 2016).

Team Swedish Limited Edition vid registrering.

Anna sugen på att delta i utlottningen av "entry" till Cape Epic 2018, och så blev det!

Ett av många övergivna hus i Christchurch.

Kategorier:
Tävlingar 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugofyra med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!