Sponsorer som lyfter prestationen på riktigt - Pernilla Forsberg Tiger | Bicycling.se

Pernilla Forsberg Tiger


Pernilla är Ume'tjejen som slösar sina slantar på carbon, formgjutna cykelskor och gore-texkläder hellre än diamanter, höga klackar och pälskläder, och som föredrar sina semesterveckor i cykelsadeln med sittsår framför att ligga vid poolkanten med paraplydrinkar. Det är tjejen som säger ”jaa” hellre än ”näe” till cykeläventyr, och som ser möjligheter oftare än problem i det oväntade som dyker upp längs vägen.

Mest lästa


Sponsorer som lyfter prestationen på riktigt

1 jul 2016
av: Pernilla Forsberg Tiger

Idag träffade jag en kund som undrade om jag har några sponsorer med antagandet att deltagande i etapplopp på olika håll i världen nog kostar en betydande slant. Jag svarade att jag bekostar min cykling helt på egen hand men att ett etapplopp inte blir så mycket dyrare än att åka på en påkostad semesterresa. I alla fall om vi bortser från inköp av cyklar, underhåll och tillbehör. Några reflektioner senare slog det mig att jag visst har sponsorer, flera stycken faktiskt och särskilt en som är galet bra. En sån som alla borde ha i sin närhet.

Den sponsor jag framförallt tänker på är en av mina bästa vänner och sponsorskapet rör sig i det här fallet inte om ekonomiskt eller materiellt stöd utan omfattar stöd på det mellanmänskliga planet. Min gode vän är nämligen en mästare på att peppa mig och uppmärksamma mina framsteg och resurser, även de som knappt är synbara. Som om inte det var nog så finns det få som är så angelägna om att jag skall komma helskinnad hem från mina långa solopass i skogen och nästan alltid med en önskan om att jag hör av mig vid målgång, som gläds med mina framgångar och som beundrar ansträngningen även då livet inte går enligt planen.

Jag tänker att den här sponsringen bäst liknas vid den typ av stöd som ett basläger erbjuder bergsklättraren. Ett basläger som jag kan utgå från och återvända till, där jag fyller på psykisk energi, utmanas till nya perspektiv eller utveckling, och där jag möts av en vilja och förväntan om att jag kommer att lyckas i de äventyr jag ger mig ut på. Trygghet. Glädje. Tacksamhet. Mod. Cha ching! Det är klart att jag vågar och vill utvecklas i en sån miljö och med sådana människor i min närhet. Och det finns fler goda exempel, inte minst i cykelklubben där vi peppar och gläds med varandra istället för att konkurrera och vara missunnsamma.

Bra sponsorer i klunga.

Som kontrast påminner jag mig om vissa personer som jag möter i mitt arbete. Då ligger fokus visserligen på utökad arbetsförmåga eller bättre arbetsprestationer samtidigt som förbättringspotentialen ofta återfinns i resten av livet också. Mina tankar går framförallt till de som tycks sakna riktigt bra sponsorer. Mest begränsande och ohälsosamt blir det förstås då det viktiga stödet saknas på samtliga arenor i livet.

I det här sammanhanget handlar det tyvärr främst om kvinnor som själva eller vars omgivning fokuserar på deras tillkortakommanden, som låter de egna behoven komma i sista hand, där uttryck för egen vilja möts av tystnad eller i sämsta fall av ilska, och där uppskattningen aldrig sträcker sig längre än att möjligen premiera deras service på hemmaplan. Där blotta tanken på att exemplevis lämna familjen eller pojkvännen för en kort stund och prioritera egna intressen ger dåligt samvete. Som till stor del saknar peppande sponsorer på nära håll. Det är inte dessa kvinnor som har tre kolfibercyklar på bästa plats i garaget, som tränar fem gånger i veckan och som använder sin del av semesterkassan till cykelresor med bästa cykelkompisarna. Nix. Jag lovar.

Bra och nära sponsorer är ovärderliga och fördelaktiga om du vill ta plats, utvecklas och må bra i livet. Det gäller oavsett vi pratar arbete, privat- eller cykelliv och är förstås oberoende av om du är man eller kvinna. Min ambition är därför att själv ge stöd där det behövs och samtidigt välja mina sponsorer med omsorg. Jag vill helst nöja mig med människor som möter mig i mina resurser och som verkligen vill se mig lyfta. Jag vill tro att det är så de goda sponsorerna avslöjar sig nämligen. Och när det kommer till kritan, visst är det så att en cykel för låt säga 50 papp visserligen är attraktiv att äga men är till liten glädje i längden om jag inte samtidigt har bra och inspirerande människor med mig. Så, stort tack till alla mina sponsorer. Du är värdefull för mig :-)

Lev & må!

//Pernilla

Kategorier:
MTB 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiofem med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!